Bargeres in half uur langs Sleen

09 december 2013 1e elftal

De trouwe toeschouwers hadden beter na 30 minuten de warmte in de kantine kunnen opzoeken. Het was koud en guur maar in de eerste 30 minuten viel er van alles te beleven maar daarna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Na 30 minuten was de eindstand van 3 – 1 bereikt. In de 6e minuut werd een corner van Raymond de Groot onhoudbaar ingekopt door Joost Trip, 1 – 0. Direct daarna scoorde Sleen de gelijkmaker. Een schot van Sjaak Wiegers ketste af op de rug van Bargeres verdediger Jelmer Visser en verdween pardoes in het doel van Bargeres, 1 – 1. In de 10e minuut kwam Bargeres alweer op voorsprong. Reinier Visser kreeg vanaf links een vrije doortocht en legde de bal breed op Pascal de Sevren Jacquet die diagonaal inschoot en keeper Kris Ludwig kansloos liet, 2 – 1. Daarna stapelde Bargeres kans op kans maar wist de voorsprong niet verder uit te bouwen. In de 30e minuut viel dan de toch de terechte 3 – 1. Keeper Kris Ludwig kon een afstandsschot van Pascal de Sevren Jacquet niet onder controle krijgen en Frank Smalbil kon in de rebound eenvoudig binnen schieten. Daarna had iedereen naar huis gekund.

door Arjen Visser

Bargeres creëerde zich nog een aantal kansen en Sleen beperkte zich voornamelijk tot afstandsschoten. De tweede helft had niet gespeeld hoeven te worden. Bargeres nam gas terug waardoor zowaar Sleen het betere van het spel had. Sleen wist zich echter ook geen raad met dit overwicht en creëerde zich nauwelijks kansen. De beste kans was nog aan Bargeres zijde na een voorzet van Wouter Huizing kwam Jorrit Visser alleen voor keeper Kris Ludwig te staan maar zijn inzet werd alsnog tot corner verwerkt door de keeper.

Sleen startte voortvarend en was in de beginfase de betere ploeg. De eerste aanval van Bargeres leidde tot een corner. Raymond de Groot draaide de bal fraai in de doelmond en Joost Trip kon vrijstaand eenvoudig en onhoudbaar voor keeper Kris Kudwig inkoppen, 1 – 0. De eerste beste aanval van Sleen bracht alweer de gelijkmaker op het scorebord. Een afstandsschot van Sjaak Wiegers kwam via de rug van Jelmer Visser in het doel van Bargeres terecht, 1 – 1. Bargeres ging steeds beter voetballen en de snelle combinaties stichtten veel gevaar in het doelgebied van Sleen. In de 10de minuut kwam Bargeres alweer op voorsprong. Reinier Visser kon vanaf links vrij opkomen en zijn breedtepass op Pascal de Sevren Jacquet werd fraai afgerond door laatstgenoemde, 2 – 1. De kansen stapelden zich op. Jorrit Visser werd diep gestuurd en kwam alleen voor keeper Ludwig te staan en legde breed af op Frank Smalbil die een teenlengte tekort kwam. Raymond de Groot kon vanaf links, de zwakste plek in de Sleen defensie, vrij oprukken en zijn voorzet werd door Wouter Huizing net naast geschoten.. Een vrije trap van Raymond de Groot werd door Reinier Visser ingekopt en dankzij een katachtige reactie van Ludwig tot corner verwerkt. Een breedtepass van Jorrit Visser op Reinier Visser werd voorgezet en zette de opgekomen Rob Stiekema in een vrije kopkans. Ook Stiekema kopte net naast het doel van Sleen. De druk van Bargeres resulteerde tenslotte in de derde treffer. Een afstandsschot van Pascal de Sevren Jacquet kon door keeper Kris Ludwig niet onder controle worden gekregen. In de rebound kon Frank Smalbil de 3 – 1 aantekenen. Het was tevens het einde van een tot dan toe leuke wedstrijd. Beide ploegen konden of wilden niet verder. Bargeres grossierde in foute passes en Sleen had niet de kracht om echte kansen te creëren. De beste kans in de tweede helft was voor Jorrit Visser na een goede voorzet van Wouter Huizing maar de blonde spits kon keeper Ludwig niet verrassen tot de 4de treffer. Een verdiende overwinning op grond van de eerste 30 minuten waarbij scheidsrechter Peter Lemmen uit Assen terug kon zien op een uitstekende leiding.