Bargeres stuurt koploper Wijster met 4 – 0 naar huis

07 maart 2016 1e elftal, Wedstrijdverslagen

Wijster begon de wedstrijd in Bargeres als mede koploper in de 4de klasse. Uiteindelijk werd de ploeg met een terechte 4 – 0 nederlaag naar huis gestuurd door de uitstekende voetballende thuisploeg. Bargeres startte furieus en na 3 minuten stond de 1 – 0 al op het scorebord door Reinier Visser, ja hij was weer even terug in de basis. Het doelpunt kwam tot stand na een actie van Jorrit Visser wiens pass bij Leon de Labije belandde en terug legde op Reinier Visser. Met een ogenschijnlijk slap schot verraste Reinier Visser keeper Harm Jan Fransens die op zijn verkeerde been stond. Kort daarop leek Reinier Visser opnieuw te scoren nadat Jelmer Visser, ook hij was terug na de tweede kruisband operatie, een bal terug legde op de spits maar nu ging Visser zijn schot net over. Wijster was nog nauwelijks op de helft van Bargeres geweest toen de 2 – 0 al in het net lag. Een corner van Rik Zinnemers, hij was in de ochtend vroeg uit Dubai gekomen, werd bij de eerste paal door de meegekomen centrale verdediger Rob Stiekema ingekopt. Het duurde vervolgens tot de 20ste minuut dat Wijster even gevaarlijk leek te worden, een schot van Martijn Schokker ging over het doel van Ingmar de Labije van Bargeres. In de 33ste minuut kwam Bargeres zelfs op 3 – 0 . Een vrije trap van Gilles Jan Kalter werd bij de eerste paal door Reinier Visser ingeschoten. In de 35ste minuut moest keeper Harm Jan Fransens nog een afstandsschot van Reinier Visser uit het doel ronselen om erger te voorkomen. De rust werd daarmee bereikt met een ongekende luxe 3 – 0 voorsprong en naar het spelbeeld gekeken een meer dan terechte voorsprong.

In de tweede helft startte Wijster furieus om alsnog aan de smadelijke achterstand wat te doen. In de eerstvolgende 20 minuten was Wijster nu de bovenliggende partij. De aanvalsgolven van Wijster leverden echter ook mogelijkheden op voor Bargeres en zo kwam Jorrit Visser een teenlengte tekort in de 47ste minuut voor een open doel na een voorzet van Reinier Visser. Yoeri Booyink stuitte aan de andere kant vanaf links op Ingmar de Labije nadat de linksbuiten vrij kon oprukken naar het Bargeres doel. Het was de fase waarin Wijster Bargeres nog pijn had kunnen doen. Echte uitgespeelde kansen kregen de bezoekers echter nauwelijks ook al werd de druk hoog op de Bargeres defensie. In een van de snelle uitvallen stuurde Reinier Visser Jorrit Visser weg op links en de snelle spits werd in de 16 meter onderuit gehaald. Scheidsrechter Jan Hoorn uit Zuidwolde wees al na de stip toen hij alsnog het buitenspel vlagsignaal van grensrechter Briggeman zag en tot zijn eigen opluchting een veldverwijzing kon voorkomen. Uiteindelijk viel het doek definitief voor Wijster in de 70ste minuut. Een voorzet van Jorrit Visser werd door de aarzelende keeper Harm Jan Fransens los gelaten en Reinier Visser kon zijn derde treffer aantekenen. De stootkracht van Wijster was daarmee definitief over en Bargeres kreeg zelfs nog goede kansen op een grotere voorsprong. Zo was Vincent Buikema, hij was om 12.30 gearriveerd op Schiphol van een vakantie in Griekenland, dicht bij een treffer na een dieptepass van Leon de Labije maar zijn schot verdween in het zijnet. Uit een corner van Gilles Jan Kalter kopte Frank Smalbil net over en in de slotfase testte Leon de Labije nog eens de handen van de keeper Fransens. Uiteindelijk kon Bargeres terug zien op een van de betere wedstrijden en was de uitslag conform het spelbeeld in het veld.

Doelpunten:

Bargeres: