Onnodige nederlaag Bargeres in Zwartemeer

03 februari 2014 1e elftal

Het derde verlies op rij voor Bargeres. Het verslag van de vorige wedstrijden kan nagenoeg gekopieerd worden. Het was opnieuw een onnodig verlies tegen het fysiek sterke Zwartemeerse Boys. In de eerste helft kregen de Emmenaren zeker zes goede kansen maar wisten niet tot verzilvering over te gaan. Balverlies in de defensie van Bargeres leidde al in de 6de minuut tot de 1 – 0 voorsprong. Daarmee is gelijk de verkorte analyse opgesteld. Bargeres blijft een voetballende oplossing zoeken terwijl een bal uit de defensie luk raak naar voren trappen soms effectiever is.

door Arjen Visser

Het eerste doelpunt was daar een voorbeeld van. De verdedigers probeerden elkaar op randje 16 meter nog een bal toe te spelen terwijl Zwartemeerse Boys druk zette. Balverlies zette Ferdy Arling plotseling alleen voor keeper Melvin de Groot en hij schoot onberispelijk binnen. Bargeres had toen al enkele kansen gehad. Zo kwam Wouter Huizing alleen voor keeper Leon Klönne maar werd door de laagstaande zon verblind. Even later Leon de Labije die op rechts vrij kwam na een breedtepass van Reinier Visser. Maar in plaats van snoeihard binnen te schieten werd een breedtepass gegeven. Wouter Huizing kopte op de lat uit een corner van Patrick Schuttrups. Op slag van de rust gaf scheidsrechter Henk Mulder uit Vries wel heel gemakkelijk een penalty na een handsbal in de 16 meter van Bargeres. De slap ingeschoten penalty van Ferdy Arling kon eenvoudig worden gestopt door keeper Melvin de Vroet.

Rebound

In de tweede helft een soortgelijk beeld. Bargeres drukte Zwartemeerse Boys terug maar creëerde minde kansen. Een schot van Reinier Visser werd door keeper Klönne uit de doelmond gestompt voor de voeten van Patrick Schuttrups die in de rebound echter naast schoot. In de slotfase kwam de enige kans van Zwartemeerse Boys en die werd ook doeltreffende benut door Ronald van der Weide. Bargeres was opnieuw verslagen en zal volgende week tegen Veendam 1894 effectiever moeten spelen om niet in de onderste helft te komen.