Wedstrijdsverslag Bargeres 1 – Witteveense Boys 1

07 mei 2018 1e elftal, Wedstrijdverslagen

Zondag 6 mei stond vv Bargeres – Witteveense Boys op het programma. Een cruciaal duel in de strijd tegen nacompetitie/degradatie. Bargeres bekleedde voorafgaand aan het duel de 8ste plaats met 21 punten, waar de withemden het met een punt minder moeten doen op plaats negen.

Om 14.00 uur werd de aftrap verricht op sportpark Easy Fit Emmen. Dit onder fantastische omstandigheden, voor het publiek althans. Bargeres had meer balbezit in het eerste half uur. Echter creëerde de ploeg weinig kansen. Daarentegen werd er ook weinig tot niets weggegeven. Na 35 minuten spelen werd de brillenstand doorbroken. Een goedlopende aanval over rechts kwam uiteindelijk in de spits bij Leon de Labije terecht. Hij stiftte de bal op gevoel over de verdediging en bereikte de doorgelopen Jorrit Visser, die beheerst afrondde: 1-0. Na deze goal zakte Bargeres weg. Gelukkig was het iets later rust, waardoor de roodhemden even konden bijkomen van de hitte en de inspanning.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Een sterker spelend Bargeres, maar het ontbrak aan een goede eindpass waardoor grote kansen en een eventuele goal uitbleven. Rond minuut 60 leek hier dan toch verandering in te komen. Wilco Dijkstra maakt een goede actie vanaf links, speelde zijn directe tegenstander uit en schoot tergend langzaam langs de keeper. Het rolletje ging echter op de paal. Stand ongewijzigd. Vervolgens leek het eerste doelpunt van ‘nummer 10’ Marciano Hummel echt een feit te worden van dit seizoen. Een goed afstandsschot van 20 meter richting de rechterbovenhoek. Ook deze kans ging er helaas niet in. Doordat de marge minimaal bleef, hield Witteveen vertrouwen in een goede afloop. Vlak voor tijd kregen de mannen uit Witteveen nog een grote kans op de gelijkmaker. Vanaf rechts werd de bal in de 16 gepompt. Richard Jan Kleine raakte de bal half, waardoor deze voor spits Bob Seele kwam. Keeper Niels Kloppenburg kwam vakkundig uit en redde de poging van de spits.

Na dik 90 minuten floot de scheidsrechter af. Terugkijkend op de wedstrijd kan geconcludeerd worden dat de overwinning terecht is. Er zijn goede zaken gedaan in de strijd tegen nacompetitie. Bargeres staat nu op een achtste plaats met 24 punten uit 21 wedstrijden. Vijf punten los van plek 12, de plek voor nacompetitie. Op Hemelvaartsdag zullen de mannen er alles aan doen een goed vervolg te geven, als de uitwedstrijd naar Sweel op het programma staat. Aanvang 14.00 uur. Tot dan!