Bargeres in tropische hitte naar nieuwe overwinning

07 mei 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

Bargeres 2 heeft zondag een goede generale beleefd voor het beslissende duel om het periodekampioenschap van aankomende woensdag tegen Valther Boys. Op een bloedheet Sportpark Easy Fit Emmen werd Asser Boys eenvoudig aan de kant gezet: 3-1.

Bij Bargeres staat alles al een tijd in het teken van de winst van de tweede periode. Als een soort voorbereiding hierop wachtte zondag eerst Asser Boys voor de derde periode. De blauw-witten staan op de reguliere stand vlak onder Bargeres, dus was het zeker geen onbelangrijk duel voor beide teams. Leon Smalbil gaf nog één keer Rinne Peters ‘op 10’ een kans, in de hoop dat hij eindelijk eens het team bij de hand zou nemen. De warming-up bood niet veel hoop, gezien de twee panna’s die hij al voor de wedstrijd van zijn teamgenoten te verwerken kreeg.

Waar het team van Bargeres 2 normaal gesproken al niet overloopt van uiterlijke schoonheid, was dit zondag nog minder het geval. Een aantal spelers was niet bestand geweest tegen de verlokkingen van het Emmense bevrijdingsfeest de nacht ervoor en dat liet zich in de beginfase terugzien. Asser Boys, met een aantal fitte jonge spelers, had in het begin het initiatief zonder tot echt grote kansen te komen. Na een kwartier was het voor Bargeres wel direct raak. Een opening van Rob Willems werd op waarde geschat door Frank Hagenauw, die met een bekeken lob de score opende: 1-0. Even later moest diezelfde Hagenauw de score verdubbelen, maar alleen voor de keeper liet zijn techniek hem in de steek. Het was Asser Boys dat vervolgens terugkwam in de wedstrijd. Abo Geoffroy speelde te kort terug op de keeper, waarna de Asser spits tegen de paal schoot. Mike de Groot kreeg via de paal de bal ongelukkig tegen de arm, waarna de scheidsrechter wel heel makkelijk naar de stip wees. De aanvoerder van Asser Boys bleef vervolgens rustig: 1-1.

Beide teams leken flink last te hebben van de zomerse omstandigheden. Het was Bargeres dat in de tweede helft de draad oppakte en de wedstrijd naar zich toe trok. De ingevallen Niels Lammerts stond geen buitenspel en zorgde ervoor dat de thuisploeg opnieuw op voorsprong kwam: 2-1. Asser Boys beperkte zich tot het spelen van de lange bal. Het dwong hiermee een aantal corners af, die geen van allen tot echt groot gevaar leidden. De bezoekers lieten hierbij ruimte voor de tegenaanval van Bargeres. Hiervan profiteerde Patrick Schuttrups na ongeveer zeventig minuten. Uit een afgemeten voorzet van Pascal de Sevren Jacquet kwam de spits (eindelijk) weer eens tot scoren: 3-1. Asser Boys kreeg hierna nog een kans op een goal, maar keeper Niels Biesma had een goede reflex in huis op een schot van dichtbij, waardoor Bargeres niet meer in de problemen kwam. En die nummer 10 positie? Het lijkt een probleemkindje voor de club Bargeres, want net als Marciano Hummel bij het eerste, komt ook het enfant terrible Peters van 2 maar niet tot scoren deze competitie.

Bargeres lijkt door de overwinning zeker van een plek bij de eerste vijf. Woensdag wacht het team van Smalbil echter de wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Valther Boys. Winst volstaat dan om de tweede periodetitel binnen te slepen. Gezien de goede vorm van beide teams een absolute kraker. Dus mocht u als voetballiefhebber nog niks gepland hebben, woensdagavond om 19:00 uur op Sportpark Easy Fit Emmen; een heerlijke inleiding van het Hemelvaartsweekend!