Bargeres pakt punt tegen Zuidlaren en heeft periodewinst voor het grijpen

30 april 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

Bargeres 2 heeft zondag een punt gepakt tegen FC Zuidlaren. In eigen huis moest het team van Leon Smalbil genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Hierdoor moet Bargeres volgende week winnen tegen naaste belager Valther Boys om de periodetitel te pakken.

De uitwedstrijd in het Groningse Zuidlaren werd een paar weken geleden nog gemakkelijk gewonnen door Bargeres (0-4). In vergelijking met die eerdere ontmoeting zat FC Zuidlaren dit keer dikker in de spelers, waardoor het voor Bargeres een lastige opgave zou worden een zelfde uitslag neer te zetten. Daar bovenop kwam dat de thuisploeg enkele krachten miste, waaronder verdedigers Dennis Neef (geveld door de Caveman Challenge) en Wieger Klinkhamer.

Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd. Een licht overwicht in de beginfase kon FC Zuidlaren niet uitdrukken in echt goed uitgespeelde kansen. Dit was voor een groot deel te danken aan Mike de Groot en Adrie Schievink, die achterin een solide indruk maakten en de gevaarlijke roodharige rakker in de spits van de bezoekers onschadelijk maakten. De beste kans was na een klein half uur voor Patrick Schuttrups, die zich vrij draaide maar in de korte hoek op de keeper stuitte. Ook Ariën Moes kwam in kansrijke positie, maar hij had iets te veel tijd nodig.

In de tweede helft eenzelfde soort beeld: weinig kansen en een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Toch was het tien minuten na rust raak. Pascal de Sevren Jacquet, hevig jagend op de topscorerstitel, knikte hard raak uit een hoekschop van Niels Biesma: 1-0. Een treffer uit het niets, maar niet minder welkom voor de thuisploeg. FC Zuidlaren kwam niet verder dan een aantal schoten uit de tweede lijn, die voor keeper Van der Gaag geen probleem vormden. In de koude stromende regen, volgde tien minuten voor tijd toch ook nog een figuurlijke koude douche voor Bargeres. Uit een voorzet viel de bal per toeval voor de voeten van een Zuidlaren-speler, die raak volleerde: 1-1, wat direct ook de eindstand betekende.

Door het gelijke spel heeft Bargeres winst van de tweede periode, en dus nacompetitievoetbal, volledig in eigen hand. Dan moet er wel gewonnen worden volgende week op de laatste speeldag van de periode, 9 mei tegen Valther Boys. Op die manier houdt Bargeres de groen-witten achter zich en passeert het Dedemsvaart, dat alle wedstrijden al heeft gespeeld deze periode. Dedemsvaart heeft nu een punt meer en een net iets positiever doelsaldo (+1) dan Bargeres, waardoor een punt tegen Valther Boys niet meer volstaat. Al met al: 21 = 5, elke tien meter is er één en drie punten volgende week = nacompetitievoetbal.