Bargeres wint weer en ligt op koers voor tweede periode

12 april 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

Bargeres 2 heeft woensdag de ongeslagen reeks uitgebreid. Thuis tegen Wijster werd in een matig duel met 2-0 gewonnen. Hiermee gaan de Emmenaren met nog twee duels te gaan aan kop van de tweede periode.

Bij Bargeres keerden marathonman Dennis en (de iets tragere) Thomas Neef terug in de basis. Ten opzichte van het zondag gewonnen duel tegen Weiteveense Boys (3-2) stond Niels Kloppenburg onder de lat, in plaats van Mike de Groot. Aan de lijn werden de taken van coach Leon Smalbil waargenomen door Jelmer Visser en Ronald Schuttrups, weliswaar met enige vertraging.

Het uitduel in Wijster ging nog spectaculair met 5-4 verloren. Met meer zekerheid onder de lat leek Bargeres in elk geval vastbesloten niet weer zoveel goals tegen te krijgen. Dat was nodig ook, want Bargeres zet vol in op winst van de tweede periode. Ondanks dat was het begin rommelig. Uit een misverstand tussen Thomas Neef en Wieger Klinkhamer ontstond de eerste kans voor Wijster en een paar minuten later werd een schot van ver gepakt door Kloppenburg. Bargeres zette hier in eerste instantie niet veel tegenover. Tot na twintig minuten Patrick Schuttrups de trekker overhaalde. Op aangeven van Frank Hagenauw schoof hij de bal in de verre hoek: 1-0. In het restant van de eerste helft vergat Bargeres de stand uit te breiden, mede doordat Mike de Groot het vizier niet op scherp had.

Ook in de tweede helft was er van verzorgd voetbal geen sprake, bij beide teams ontbrak de rust en het overzicht om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Wijster, dat nog niet zeker is van lijfsbehoud, was niet bij machte het Bargeres echt lastig te maken, maar de marge van één bleef broos voor de thuisploeg. Een aantal praatkaarten voor onder meer Wieger Klinkhamer (surprise surprise) en Rinne Peters en meerdere wissels later besliste Bargeres het duel een kwartier voor tijd. Jelmer Visser bleek een gelukkige hand van wisselen te hebben. Uit een rebound van een schot van invaller Rob Willems (lees: voorassist) prikte die andere invaller Dennis Homan binnen: 2-0. Er kwam vervolgens meer ruimte op de counter voor Bargeres om de score uit te breiden, maar meer goals vielen er niet.

Bargeres 2 heeft nu zeven van de laatste acht wedstrijden gewonnen. Daarmee gaat het stevig aan kop in de tweede periode, waarin het de minste verliespunten heeft met nog twee wedstrijden te gaan. In deze periode volgt nog een duel tegen FC Zuidlaren en misschien wel een rechtstreeks duel om periodewinst tegen Valther Boys, op 10 mei. Zondag mag Bargeres eerst op bezoek bij Dalen, waar het dit seizoen al twee keer verloor. Het spel van de laatste weken mag dan niet overtuigend zijn, maar als je zelfs de slechte wedstrijden al gaat winnen… Afijn, vul maar in.