Bargeres 2 wint weer en vindt aansluiting met top

26 maart 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

Het was amateurvoetbal in optima forma, zondagochtend in Zuidlaren. Prachtige goals afgewisseld met ongelofelijke blunders, een ouderwetse thuisfluiter met iets te veel autoriteit, een zoveelste rode praatkaart en een wedstrijd die op twee velden werd gespeeld. Ondanks dit alles pakte Bargeres alweer de drie punten en vindt daarmee aansluiting met de top: 0-4.

Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een waardeloze pot voetbal en niets minder kregen de toeschouwers in het eerste half uur voorgeschoteld. Bargeres hanteerde een laag tempo aan de bal en eigenlijk over het hele veld was dit tempo ver te zoeken. Onder meer Pascal de Sevren Jacquet en Jelmer Visser leken nog onder invloed van alcohol en Airfryer-hapjes van de avond ervoor. Laatstgenoemde verzuimde na twintig minuten Bargeres op voorsprong te zetten en aan de andere kant voorkwam keeper Sytze van der Gaag tot twee keer toe een goal van Zuidlaren.

Het was dus wachten op een moment van individuele klasse dat de wedstrijd open zou breken. Dat moment kwam na ongeveer dertig minuten. Een historisch moment, want de vrije trap van Mike de Groot moet zonder twijfel een van de slechtste vrije trappen ooit zijn geweest. Een zo mogelijk nog slechtere keeper van Zuidlaren kon toch een goal niet voorkomen: 0-1. De goal leek bevrijdend te werken, want in het restant van de eerste helft speelden de bezoekers een aantal behoorlijke kansen bij elkaar. Goals vielen er echter niet meer in de eerste helft.

De tweede helft, afgetrapt op veld 2, dat zelfs nog meer hobbels kende dan het hoofdveld, begon goed voor Bargeres. Een bekeken bal van Jasper Stevens werd op Wambertoiaanse (want meters buitenspel) afgewerkt door Patrick Schuttrups: 0-2. De wedstrijd leek dus in de tas voor Bargeres, helemaal omdat niet veel later nota bene Jelmer Visser de 0-3 scoorde voor de bezoekers. Hij werd beloond met een publiekswissel voor concurrent Rinne Peters.

Niks aan de hand voor Bargeres dus, tot Wieger Klinkhamer in beeld kwam. Wieger Klinkhamer zou namelijk Wieger Klinkhamer niet zijn als hij niet op het meest onbelangrijke moment tegen een ongemotiveerde tegenstander toch een rode kaart zou krijgen. Herhaaldelijk commentaar op de, overigens ontzettend slechte, scheidsrechter kwam hem op twee gele kaarten te staan. Onder toeziend oog van de enige meegereisde Bargeres-supporter (zijn vader) kon Klinkhamer twintig minuten voor tijd het veld verlaten. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Bargeres kreeg meer ruimte op de counter en dat werd vlak voor tijd afgestraft door De Sevren Jacquet: 0-4.

Bargeres zet dus de goede serie overwinningen voort en nadert koploper WKE. Komende zondag kan Bargeres een volgende stap zetten naar de top in een rechtstreeks duel met de kampbewoners.