Bliksemstart helpt Bargeres aan zege tegen Zwartemeerse Boys

25 april 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

Bargeres 2 heeft zondag de rug gerecht na het verlies vorige week tegen Dalen (2-0). Tegenstander Zwartemeerse Boys werd voor de tweede keer dit seizoen verslagen, ditmaal in eigen huis: 2-0. Een sterke eerste twintig minuten waren voldoende om het verschil in kwaliteit in de score uit te drukken, in het restant van de wedstrijd viel er niet veel te genieten op sportpark Easy Fit Emmen.

Voor de verandering weer een aantal wisselingen in de opstelling. Niels Biesma stond dit keer onder de lat, waardoor Pascal de Sevren Jacquet weer op het middenveld plaats kon nemen. Wieger Klinkhamer nam de plaats in van Dennis Neef en Dennis Homan verving achterin Abo Geoffroy, een van de nieuwe diamantjes uit de florerende jeugdopleiding van Bargeres die zondag zijn opwachting mocht maken in het vlaggenschip van Bargeres 1 onder aanvoering van kapitein H. Horlings.

In de wetenschap dat wedstrijden tegen Zwartemeerse Boys altijd op het scherpst van de snede worden gespeeld en dat bij een spannende wedstrijd escalatie altijd op de loer ligt, leek Bargeres vastbesloten het niet zo ver te laten komen. Na een minuut was het namelijk al raak voor het team van Leon Smalbil. Uit een vlotte combinatie legde spits Patrick Schuttrups terug op De Sevren Jacquet, die met links raak schoot: 1-0. Na twintig minuten was het opnieuw raak voor de thuisploeg. De getergde Thomas Neef, die door de criticasters vaak een gebrek aan veldgoals wordt verweten, verdubbelde de score voor Bargeres. Uit de rebound van zijn eigen safe ingeschoten balletje (wellicht veroorzaakt door de zachte bal), schoot hij toch raak: 2-0, tevens de ruststand.

Een comfortabele tussenstand voor Bargeres, ondanks dat het niveau van de wedstrijd niet overhield. Het gaf coach Smalbil de ruimte om Menno Krans, die de laatste weken steeds nadrukkelijker aan de poort rammelt, een helft speeltijd in de aanval te geven. Hij verving Ronald Schuttrups, die met een assist op Neef zijn waarde al had bewezen. Zwartemeerse Boys bleef echter onmachtig in de tweede helft. Het grootste gevaar kwam uit een vrije trap die hoog het vangnet in vloog. Bargeres leek niet van plan het aanwezige publiek nog verder te vermaken. Toch had de 3-0 zeker nog kunnen vallen. Zo verzuimde De Sevren Jacquet van dichtbij zijn tweede van de middag te maken en was Krans ook dichtbij zijn eerste goal. De grootste kans was voor Ariën Moes. Na een prachtige aanval schoot hij echter van dichtbij alsnog op de keeper.

Aan het eind van de dag tellen de drie punten, wordt dan altijd gezegd, iets waar Bargeres zich maar bij aan moet sluiten. Volgende week wacht FC Zuidlaren, een belangrijke wedstrijd in de strijd om winst van de tweede periode. Op 9 mei wacht Valther Boys, dat net als Bargeres in de tweede seizoenshelft bijna onverslaanbaar lijkt. Dan wordt in een rechtstreeks duel zeer waarschijnlijk beslist wie er aan het einde van het seizoen mag gaan strijden om promotie. Bij zijn is meemaken, kaarten zijn nog verkrijgbaar via vvbargeres.nl/kaartverkoop.