Hagenauw schiet Bargeres in extremis naar periodetitel

10 mei 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

Bargeres 2 heeft woensdag beslag gelegd op de tweede periode. In een rechtstreeks duel om een plek in de nacompetitie werd Valther Boys ternauwernood verslagen: 2-1. Frank Armando Hagenauw prikte in de laatste minuut de winnende binnen.

Op een warm Sportpark Easy Fit in Emmen waren de belangen zogezegd groot. Beide teams hadden aan winst genoeg om de periodetitel binnen te slepen. Bij een gelijkspel was het Dedemsvaart dat de periode zou winnen. Coach Leon Smalbil kon weer een beroep doen op Sytze van der Gaag in de goal, terwijl Marc Kleine rechtsachter de plek van Adrie Schievink innam, die op zijn beurt naar het middenveld verhuisde.

In de eerste tien minuten zat de spanning er bij beide teams behoorlijk op. Het was Frank Hagenauw die voor het eerste gevaar zorgde, maar zijn kopbal belandde over de goal. Vanaf dat moment was het Bargeres dat het initiatief pakte en tot een aantal grote kansen kwam. Patrick Schuttrups schoot in het zijnet, opnieuw Hagenauw kopte naast en Schievink kopte van een meter over. Aan de overkant was Valther Boys één keer echt gevaarlijk, maar de aanvaller van de bezoekers schoot alleen voor de keeper wild naast. Die kans viel in het niet bij de kansen van de thuisploeg, maar (daar is-ie weer) Bargeres vergat zichzelf in de eerste helft te belonen.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde, al kroop Valther Boys iets meer uit de schulp. In de vijftigste minuut was het eindelijk raak voor de thuisploeg. Schievink schoot binnen na een pass van Patrick Schuttrups: 1-0, al hing er een behoorlijke buitenspellucht aan de goal. Scheidsrechter Bakker overrulede echter zijn assistent, die wel voor buitenspel had gevlagd. Een gelukje voor Bargeres dus, al was het op basis van de kansenverhouding een meer dan verdiende voorsprong. Valther Boys moest vervolgens komen en was vooral door de lucht een paar keer dicht bij een goal. Uit tegenaanvallen verzuimde Bargeres op zijn beurt om de score uit te breiden. Na 65 minuten viel de gelijkmaker dan toch. De bezoekers profiteerden van knullig balverlies op het middenveld, waarna de bal bij de Valther spits belandde: 1-1.

In de wetenschap dat beide teams niks hadden aan een gelijkspel leek zich een heet kwartiertje aan te dienen, maar de spanning kreeg vat op de spelers. Lang leek het erop dat Dedemsvaart de lachende derde zou worden en er met de periode vandoor zou gaan. Tot Frank Hagenauw in blessuretijd aan een slalom begon en op Messi/Maradona/Zlatan-achtige wijze de verdediging van Valther Boys aan gort speelde. Met een nonchalant tikje veegde hij de bal vervolgens in de verre hoek: 2-1. Speciale vermelding nog voor Rinne Peters, die hierna de 3-1 had kunnen maken. Zijn Jhonny van Beukering-sprint was echter net niet genoeg om te scoren.

Met de overwinning besluit Bargeres een prachtige tweede periode dus in stijl. Het mag zich aan het eind van de competitie opmaken voor een wedstrijd om promotie naar de tweede klasse. Eerst wacht de ploeg nog drie competitiewedstrijden, te beginnen komende zondag op bezoek bij Asser Boys.