Pas op de plaats voor Bargeres op bezoek bij Dalen

16 april 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rob Willems

De opmars van Bargeres 2 is zondag een halt toegeroepen. Dalen bleek een maatje te groot voor het team van Leon Smalbil: 2-0. Het betekent de eerste nederlaag voor Bargeres dit kalenderjaar.

Opnieuw veel wisselingen bij de bezoekers. Zo was Pascal de Sevren Jacquet, gestoken in Michael van Gerwen-groen tenue, alweer de zesde speler die dit seizoen onder de lat stond bij Bargeres. Verder vond Thomas Neef zichzelf, ondanks verzoekjes aan de trainer, toch terug op de rechtsbackpositie. Een ander opvallend moment voor de wedstrijd was weggelegd voor Rinne Peters. Normaal schiet hij geen deuk in een pakje boter, maar in de warming-up schoot hij wel bijna een deuk in zijn eigen auto op de achterliggende parkeerplaats.

Bargeres was duidelijk onwennig en bovendien niet scherp in de beginfase. De beste kansen waren voor Dalen, dat vooral met voorzetten voor gevaar zorgde. Bargeres zette daar slechts een paar kleine mogelijkheden tegenover, maar de laatste pass of loopactie was telkens niet op maat. Dalen is misschien wel de belangrijkste concurrent voor titelfavoriet WKE, terwijl Bargeres vol inzet op winst van de tweede periode (Dalen – Bargeres telde voor de derde periode). Dalen pakte na twintig minuten de leiding. Uit een voorzet werd Dennis Neef, die met zijn hoofd al bij de aankomende Caveman Challenge leek, geklopt in de lucht en kopte de spits van de thuisploeg binnen: 1-0.

Even later verdubbelde Dalen de score. Na opnieuw slecht dekken uit een corner leek Bargeres goed weg te komen, maar uit de kluts viel de bal toch goed voor Dalen: 2-0. Bargeres mocht van geluk spreken dat dit ook de ruststand was, want de thuisploeg vergat de score verder uit te breiden. In de tweede helft toonde Bargeres zich van een heel andere kant. Adrie Schievink werd ingebracht in de aanval en Bargeres ging achterin één op één spelen, om zo een snelle aansluitingstreffer te maken. Dalen had hier in eerste instantie geen antwoord op. Onder meer Patrick Schuttrups raakte de lat en ook Schievink zorgde een paar keer door de lucht voor gevaar. Tot écht grote kansen kwamen de bezoekers verder niet, waardoor Dalen uiteindelijk gemakkelijk op de been bleef en weer een zege boekte op Bargeres, waar het in Emmen al met 1-2 van had gewonnen.

Bargeres 2 lijkt na zondag in de reguliere competitie geen rol van betekenis meer te gaan spelen. Plaats drie lijkt het hoogst haalbare, de plek die Dalen nu inneemt. Bargeres staat hier drie punten op achter, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Alle ogen zijn gericht op de twee confrontaties waarin de Emmenaren het periodekampioenschap veilig moeten stellen. Bij winst op FC Zuidlaren (29 april) en Valther Boys (9 mei) is het team van Leon Smalbil verzekerd van nacompetitievoetbal om promotie naar de tweede klasse.

Postadres: VV Bargeres - Hesselterbrink 442 - 7812 EL Emmen