Sterk gewijzigd Bargeres 2 verliest ruim in Assen

16 mei 2018 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Door: Rinne Peters

Enkele dagen na de winst van de tweede periode staat Bargeres weer met beide benen op de grond. Op een zonnig en warm Sportpark aan de Lonerstraat ging een sterk gewijzigd Bargeres met 4-0 onderuit tegen Asser boys.

Succes-coach Leon Smalbil zag zich zondag geconfronteerd met flinke personele problemen. Maar liefst 6 (!) uit de ploeg die de woensdag Valther Boys versloeg, werden beloond voor hun goede spel met een uitverkiezing voor het keurkorps van hoofdtrainer Horlings. Mike de Groot, Abo Geoffrey, Wieger Klinkhamer, Patrick Schuttrups, Sytse van der Gaag en natuurlijk Frank Armando Hagenauw ontbraken hierdoor. De lijst met afwezigen werd verder gecompleteerd (waar zijn ze opeens als er geen periode titel op het spel staat?) door huis-columnist Rob Willems, Marc en RJ Kleine, Adrie Schievink, Dennis Homan, Bas, en de met hun gezondheid kwakkelende familie Neef.

Bovenstaande was reden genoeg voor trainer Smalbil om een aantal absolute Bargeres legendes tot een rentree te verleiden. Allereerst Buddy ‘is hij nog lid?’ Wagner, die thuis in Nieuw-Buinen toestemming kreeg om zijn oude voetbalmakkers eenmalig uit de brand te helpen. Verder was er, na een afwezigheid van 3 seizoenen, de terugkeer van Mattis ‘Lahmacun’ van der Beek. De bonkige spits, die naar het schijnt zelfs een nieuwe woning heeft gekocht aan het begin van dit seizoen, om zich volledig op het voetbal te kunnen storten. H227 werd ingeruild voor een stabiel thuis aan de Ekselerbrink, samen met ‘zijn’ Edwin. De voormalig vleugelflitser moest vandaag, samen met Menno Krans, zorgen voor de aanvullende impulsen. Verder waren er basis plaatsen ingeruild voor Mike (A-junior) en Remco Migo (45+).

Bargeres begon redelijk aan de eerste helft. Het eerste gevaar kwam van good old Van Der Beek, die zichzelf goed vrij speelde en van buiten het zestien meter gebied op de vuisten van de doelman schoot. Halverwege de eerste helft kwam de eerste goal voor Assen voort uit een kolderiek misverstand tussen Ronald en Remco die beiden voor de bal gingen. De spits uit Assen profiteerde en ging alleen op keeper Biesma af en ronde koel af. Tot overmaat van ramp moest Remco hierna moest hij noodgedwongen de strijd staken. Hij werd vervangen Alex Smit. Toen ook Ronald last kreeg van een blessure, pakte donkere wolken zich samen boven het hoofd van de winnaar van de tweede periode. Met dank aan de dwarsligger en keeper Biesma, zocht Bargeres de kleedkamers op met een achterstand van slechts 1-0.

In de rust bleek dat Schuttrups definitief niet verder kon. Hij werd vervangen door Smalbil, die zijn dug out inruilde voor een plaats nam onder de lat. Na rust was er sprake van éénrichtingsverkeer richting het doel van Bargeres. De gemankeerde ploeg slaagde er niet in spits Krans aan het werk te zetten. Regelmatig zagen Pascal, Buddy, de multi-inzetbare Biesma en de van kramp herstelde Peters zich geconfronteerd met 5 of 6 blauwhemden. Dankzij een defect vizier van de Assense aanval en puik keeperswerk van Smalbil bleef te schade aanvankelijk beperkt. Toen ook Mattis halverwege de tweede het veld moest verlaten kon Assen het overwicht uitdrukken in goals. Bij de 2-0 werd het gebrek aan wedstrijdritme bij Buddy Wagner zichtbaar. Assen profiteerde van een foute terugspeel bal en besliste de wedstrijd. In de laatste 10 minuten werd de eindstand bepaald op 4-0.

Bargeres leed zo de tweede nederlaag in dit kalender jaar. Buddy en Mattis, die na afloop beiden langs de dopingcontrolleurs van de KNVB moesten, kunnen terugkijken op een verdienstelijke rentree.

Vermeldenswaardig is nog dat Bargeres 1, onder leiding van de talenten uit 2, met 4-0 won van Weiteveense boys en hiermee een laatste stap zette naar definitieve handhaving in de 4e klasse. Volgende week neemt Bargeres 2 afscheid van het thuispubliek in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen rode lataarn drager Wacker. Hierna wacht de nacompetitie en zal er uit een andere vaatje getapt moeten worden.