Wedstrijdverslagen VV Bargeres 45+

06 oktober 2015 45+ 1, Mededeling, Wedstrijdverslagen

Een tweetal zware wedstrijden stonden er voor de boeg in Coevorden tegen Klazienaveen en GermanicusOnder bezielende leiding van de coaches Koelman en Walter gingen de gespannen spelers van start tegen Klazienaveen. Uit altijd lastig en dat bleek ook, hoewel je je kon afvragen of het nu Klazienaveen was die ons tegen zat…

Klazienaveen ervaren routiniers kozen er voor van de wind af te spelen, ze hadden de eerste 5 minuten een klein overwicht tot onze Spits Jan Ruinemans (wie kent hem niet), strak inschoot en 1 – 0 op zijn naam zette. De voorzet met inzicht gegeven door Klaas Jan Terwisscha werd gretig verzilverd. Vlak hierna begon Robert Visser (toch niet de minste) met zijn eerste gemiste kans. Een 100 % uitgesproken mogelijkheid die zelfs zonder het te willen benut had moeten worden . We spreken hier van een zeker talent gezien de rest van de 8 doelpogingen die bij de cornervlag eindigden of door de terreinknecht uit de vijver zijn gehaald. Nieuweling , Richard , redde standvastig , op de lijn een schot van Klazienaveen. Ondanks weinig wedstrijdritme hopen coach Koelman en Wally dat hij blijft.

In de 20e minuut werd uitblinker Jan Ruinemans getroffen door een zweepslag en moest het veld ruimen. Psychisch en lichamelijk ondersteund door zijn toegewijde coaches verliet hij kreunend en steunend de arena.

Beide coaches hebben officieel een protest neergelegd bij Klazienaveen: Zweepslagen zijn uit de tijd en moeten verboden worden.

Met een lullig puntertje scoorde Robert Visser de 2 – 0.

In de 29e minuut kwam verdediger Jan Heller met gestrekt been , op lieshoogte , op twee Klazienaveense spelers tegelijk af. Het argument: ”Dat doe ik wel vaker”, werd door de scheids afgewezen en Jan had geluk in de wedstrijd te mogen blijven staan. De vrije bal werd gestopt door onze keeper Remco die ook van korfbalkwaliteiten verdacht wordt. De tegengoals van de tegenstander hierna had hij er bijna zelf in gegooid. De redding was klasse.

Robert Visser weet toch de wedstrijd af te sluiten met een 3 – 1. Helaas waren de coaches waterhalen . en hebben we de goal niet gezien maar het zal wel weer een lullig puntertje geweest zijn.

Speciale aandacht in deze zinderende wedstrijd verdiende Ronald Sjabbens. Doorgaans onze speaker in het veld zonder noemenswaardig voetballende acties. Maar het moet gezegd dat Ronald zijn coaches verbaast heeft met zijn enorme werklust en toewijding. Beide coaches denken dat het eenmalig is geweest.

De wedstrijd hierna tegen Germanicus werd uitsluitend nog spannend door de goals tegen die de stand tot 4 – 3 brachten. De overwinning was meer dan terecht!

Postadres: VV Bargeres - Hesselterbrink 442 - 7812 EL Emmen