Bargeres haalt 3 belangrijke punten binnen tegen CEC

14 april 2013 1e elftal, Nieuws

Een elftal met vele blessures haalde een terechte overwinning tegen CEC. Trainer Fokke de Jonge moest verschillende aanpassingen doen om een compleet elftal op de mat te brengen. Aan de kwaliteit en strijdlust was het niet af te lezen want 90 minuten lang streden de Bargeres spelers om iedere meter. Het was een gelijk opgaande strijd maar Bargeres had duidelijk de betere kansen. Jorrit Visser kwam vanaf links tot 2 maal alleen voor de keeper maar kwam net tekort. Leon Smalbil was dicht bij een treffer maar ook nu stond de uitstekende keeper Gerben Springer een doelpunt in de weg. Op slag van rust kwam Bargeres, gezien de kansen, terecht op een voorsprong. Leon Smalbil kopte een bal door op de diepgaande Reinier Visser die oog in oog met de uitgelopen keeper Springer fraai de bal om de keeper krulde. In de eerste fase van de tweede helft had Bargeres de wedstrijd moeten beslissen. Jorrit Visser nadat hij de keeper de bal afhandig had gemaakt, Raymond de Groot met een hard schot en Frank Hagenauw na een vrije schietkans wisten de trekker maar niet over te halen en daardoor bleef de wedstrijd tot het einde spannend. CEC probeerde in de slotfase nog op gelijke hoogte te komen maar de enige echte kans was voor Tom Rengers die op de buiten kant paal schoot. Bargeres zag de concurrentie verliezen en staat daarmee plotseling weer op de 7de plaats ook al is het degradatiegevaar nog steeds aanwezig.

In de beginfase van de eerste helft kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen. Het duurde tot de 15de minuut dat een schot van Reinier Visser, na terug leggen van Frank Hagenauw, dreigend over het doel ging van keeper Gerben Springer van CEC. De eerste kans ontstond in de 28ste minuut nadat Jorrit Visser met een diagonale pass vrij kon oprukken naar het CEC doel. De uitstekend keepende Springer stak hier een stokje voor. Even later was Leon Smalbil dicht bij de openingstreffer. De bal schoot door na een ingooi maar ook nu lag Springer in de weg voordat Smalbil tot een doelpoging kon komen. De beste kans was voor Leon de Labije die vrij kon inkoppen nadat Reinier Visser vanaf rechts de voorzet over verdedigers en keeper precies op Labije zijn hoofd had geplaatst. Labije kon onvoldoende onder de bal komen waardoor de bal over het doel ging tot schrik van de CEC verdedigers. Op slag van rust viel dan toch de terechte openingstreffer. Leon Smalbil kopte een bal door op de diepgaande Reinier Visser die met een fraaie boogbal de uitgelopen keeper Springer kansloos liet.

 In de eerste fase van de tweede helft had Bargeres de wedstrijd moeten beslissen. De gasten uit Emmer-Compascuum liepen in deze fase achter de feiten aan. Een voorzet van Jorrit Visser vanaf links kon vrij worden ingeschoten door Frank Hagenauw maar belandde zo ongeveer op de rondweg. Even later wist Jorrit Visser de bal van een verdediger te ontfutselen maar de terug gelegde bal werd net nog onderschept door Springer. Een verrassend schot van Raymond de Groot kon door keeper Springer nog net tot corner worden verwerkt. De A-junior Rutger Neef maakte zijn eerste opwachting in het eerste elftal van Bargeres en liet direct zijn kwaliteiten zien met een hard schot dat net naast ging. In de slotfase mocht Jelmer Visser , na 2 jaar blessureleed, ook weer voor het eerst op het hoogste niveau meedoen. Uiteindelijk maakte het geen verschil ook al was CEC in de laatste fase sterker en dicht bij een gelijkmaker. Een steekballetje op Tom Rengers werd door de betreffende speler op de buitenkant van de paal geschoten. Het was het voornaamste wapenfeit van de gasten. Scheidsrechter Wiebe van der Kamp uit het Friese St. Johannesga had de sportieve wedstrijd prima in de hand en hoefde geen kaarten te trekken.

 Met de overwinning heeft Bargeres een belangrijke stap gezet naar klasse behoud. De concurrentie verloor maar vreemd genoeg kan vanaf plaats 5 iedereen nog degraderen. De volgende wedstrijd voor Bargeres is daarom weer van groot belang tegen SVV’04 uit.

Scoreverloop: Reinier Visser 1 – 0 (43)

Arjen Visser

Plaats een reactie

Uw e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Postadres: VV Bargeres - Hesselterbrink 442 - 7812 EL Emmen
Bezoekadres: Sportpark Easy Fit Emmen - Brinkenhalte 10 - 7812 HX Emmen