Clubmens Klaas-Jan Terwisscha

16 oktober 2018 Nieuws

EMMEN – Een onderwerp waarin er aandacht is voor mensen die betrokken zijn bij hun club. Dit keer aandacht voor Klaas-Jan Terwisscha, die erg betrokken is bij de zondag vierde klasser vv Bargeres.

door Gert Meulman

Klaas-Jan is 48 jaren jong en is sinds 1979 betrokken bij vv Bargeres uit Emmen. Er zijn op dit moment twee mensen langer lid. Hij begon op zijn 10de te voetballen in de D-junioren. “Dit was nog op de velden aan de Kerkhoflaan, waar nu het Fletcher hotel staat.”

Debuut

Klaas-Jan heeft daarna van de D1 tot de A1 gespeeld en maakte op zijn 16e zijn debuut in het eerste elftal. “Dit was onder de toenmalige trainer Jan Vos. Heb daarna heel wat jaren in de selectie gespeeld. Zowel in het eerste als in het tweede. Vele jaren gebeurde dit onder Fokke de Jonge en Bennie van der Wit. Op mijn 32e ben ik in verband met mijn werkzaamheden (eigenaar van de fietsenzaak in Bargeres) gestopt.”

Acht keer scoren

“Heb ook nog tien jaar onder de vlag van Bargeres in de zaal gespeeld. Op dit moment ben ik speler van Bargeres 45+ waarmee ik in de laatste drie jaar vier keer kampioen ben geworden. Een geweldige competitie eigenlijk, allemaal oud voetballers die op vrijdag tegen een balletje trappen en daarna een pilsje drinken. Verder ben ik al jaren vaste supporter bij Bargeres 1. Mijn grootste succes als voetballer?, als invaller acht keer scoren in het tweede en met 10-1 winnen.”

Roy Stroeve

“Begonnen als jeugdtrainer op mijn 16e, ik was de laatste trainer van Roy Stroeve bij Bargeres in de D1. Jeugdsecretaris, sponsor commissie, hoofd kantine zaken. De eerste jaren van de carrière van mijn zoon altijd wel een functie als leider of trainer gehad. Dit jaar overigens niets meer, kan het niet goed meer combineren met mijn werk. Alleen vlag ik nog vaak bij de A1 van Bargeres. Volgens mij is het prima met de club. Dit jaar hebben we twee B teams en een A team. Verder dus een eerste en een tweede selectie, natuurlijk de toppers van 45+ en heel wat jeugd teams. Vooral het niveau bij de jongere jeugd is vaak prima. Dat wordt ook door andere clubs gezien en dus gaat er nog wel eens een talentje weg, zoals bijvoorbeeld Roy Stroeve en Jurgen Locadia.”

Respect

“Of ik wat veranderd wil zien bij mijn cluppie. Het is een grote familie volgens mij, natuurlijk zijn er wel eens wat dingetjes. Maar die zijn er overal. Verder is het bestuur hard aan het werk met de uitstaling van de club. nieuwe bar, nieuw plafond, nieuwe sponsoren, nieuw kantine interieur. En zoals eerder gemeld ook eindelijk weer een A! team dat voor aanvulling van het eerste kan gaan zorgen. Wat te veranderen in het voetbal in het algemeen, toch wat meer respect voor de scheidsrechters. Op amateur niveau hebben ze geen VAR ( werkt ook niet altijd).  Als laatste meer respect voor de tegenstander. Voor dat laatste moet men maar eens gaan kijken bij de plaatselijk 45 plus………..!!!”