Scheidsrechtersconvenant gemeente Emmen

07 september 2018 Nieuws, Scheidsrechters

Bargeres heeft dinsdag samen met 6 andere clubs uit de Emmer gemeente, de wethouder van Sport Rene van der Weide en de COVS-HZOD een convenant ondertekend. In dit convenant is de samenwerking tussen deze 7 sportverenigingen op het gebied van arbitrage vastgelegd. Er zijn afspraken gemaakt over arbitrage, respect en discriminatie. Dit zou uiteindelijk moeten leiden tot een veiliger en plezieriger sportklimaat voor onze kinderen. Iets wat we binnen onze club alleen maar kunnen ondersteunen.

Na de pauze zijn we getrakteerd op een lezing van Kevin Blom. Hierin heeft hij ons uitleg gegeven hoe de VAR (videoscheidsrechter) werkt. Heeft hij ons wat verteld over zijn leven als internationaal toparbiter. En heeft hij ons een aantal spelsituaties voorgelegd met “hands”, door deze spelsituaties werd mij wel duidelijk dat scheidsrechters in een split second beslissingen moeten nemen die niet makkelijk zijn, en voor meerdere uitleg vatbaar.

We gaan op het gebied van opleiden van scheidsrechters samenwerken met de leden. Eén oktober start er in Emmen al een cursus om een aantal spelers op te leiden tot pupillenscheidsrechter. Verder starten we binnenkort met een cursus om onze assistent-scheidsrechters op te leiden. En tijdens de ouderavond 13 september hebben we een gastspreker die u en ons een en ander uit gaat leggen over het sportklimaat.