Voetbalverenigingen akkoord over unieke samenwerking

15 mei 2015 BDE, Mededeling, Meiden en vrouwenvoetbal, Nieuws

Op het gebied van meiden en dames voetbal is er een principeakkoord bereikt tussen de drie voetbalclubs VV Bargeres, DZOH en SC Erica om te gaan samenwerken. Met ingang van het seizoen 2015-2016 zullen de meiden en dames onder dezelfde vlag gaan voetballen. Doel van deze samenwerkingsverband is een toekomst bieden aan het meiden en dames voetbal in de regio “Zuid Emmen”. Deze samenwerking biedt meisjes en dames in alle leeftijdscategorieën voetbal aan en kunnen meisjes een voetbal carrière van pupil via junior naar senior doorlopen. De belangen van de speelsters staan centraal in deze samenwerking en we proberen alle positieve voordelen van de samenwerking uit te nutten. Natuurlijk liggen er nog een aantal uitdagingen voor ons. Het projectteam en een spelersraad zullen, net als in het voorbereidingsproces naar dit besluit toe, hier actief aandacht aan blijven schenken.

Het komende seizoen gaan we van start met deze samenwerking. We gaan datgene wat goed is en goed loopt intact houden. Daar waar we zaken kunnen verbeteren of daar waar problemen ontstaan, omdat er bijvoorbeeld een tekort aan speelsters is, kunnen we nu door de samenwerking meer mogelijkheden bieden. Daarnaast hebben we meer mogelijkheden qua faciliteiten.

Op 27 juni willen we de unieke samenwerking beklinken door een activiteit te organiseren met zoals het er nu naar uit ziet het stadion van FC Emmen als locatie. Nadere informatie zal hierover nog volgen maar zet deze datum alvast in je agenda. Daarnaast zullen we het komende seizoen nog meer activiteiten organiseren om het samenwerkingsverband te onderstrepen.

Als projectgroep om deze samenwerking te onderzoeken hebben wij de naam MTV gehanteerd wat staat voor Meiden Top Voetbal. Top staat voor “top of mind” waarmee we willen aangeven dat de meiden en dames centraal staan. Maar we willen graag kijken of er ook een alternatief is voor deze naam en willen jullie dan ook uitdagen om een passende naam te bedenken. Lever je idee voor een naam voor dit samenwerkingsverband aan voor 1 juni op het e-mailadres: info.svomtv@gmail.com. Degene met het beste idee kan daarmee een leuke prijs winnen en zal uiteindelijk op 27 juni onthuld worden.

Postadres: VV Bargeres - Hesselterbrink 442 - 7812 EL Emmen