Bargeres JO15-1 blijft winnen in de beker

13 mei 2018 JO15-1, Wedstrijdverslagen

Dinsdag 8 mei speelden de jongens van JO15-1 hun vierde ronde wedstrijd voor het bekertoernooi. Na een aantal makkelijke wedstrijden in het bekertoernooi hadden zij tijdens de vorige wedstrijd bij SJO NWVV/Titan al een lastige en spannende wedstrijd gewonnen. Deze avond werd er gespeeld tegen Valthermond JO15-1, een team dat ook al een moeilijke tegenstander was in de reguliere competitie. Toen werd er gewonnen en daarom hadden de spelers vooraf een goed gevoel over de afloop van deze wedstrijd. Helaas waren voor deze wedstrijd een aantal spelers geblesseerd, gelukkig werden wij geholpen door twee spelers uit de JO15-2, Casper Stokhof en Harun Kilic.

Het was een erg warme avond, na een uitgebreide wedstrijdbespreking en goede warming-up vloot scheidsrechter Rik Zinnemers voor de aftrap van Bargeres JO15-1 tegen Valthermond JO15-1. Er stonden veel supporters langs de kant om onze jongens te ondersteunen. Meteen wisten onze spelers Valthermond onder druk te zetten. De bal ging goed rond en de vrije mensen aan de zijkanten werden gevonden. Daar ontstonden een aantal goede kansen uit maar er werd niet gescoord. Valthermond kwam er alleen uit via de counter, hier waren wel een aantal gevaarlijke uitbraken bij. Halverwege de eerste helft kreeg onze spits Dylan van Huizen de bal in het strafschopgebied, hij wilde de bal over een verdediger heen tikken maar deze maakte overduidelijk hands en daarom kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven aan Bargeres. Max Jipping is de aangewezen speler voor het nemen van strafschoppen en hij nam deze feilloos, volledig verdiend 1-0 voor Bargeres. Het spelbeeld bleef eigenlijk het zelfde, Bargeres zette de tegenstander onder druk op hun helft en Valthermond kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Vooral voorstopper Conner Leijrik greep telkens goed in om zo de aanvallen van de tegenstander onschadelijk te maken. Wij gingen zonder noemenswaardige problemen de rust in met een voorsprong van 1-0.

In de rust kregen de spelers te horen dat zij beter waren dan Valthermond en druk moesten blijven houden op de tegenstander maar wel beducht moesten zijn voor de counters van Valthermond. Vanaf de aftrap in de tweede helft was het spel van Bargeres echter minder en zetten de spelers van Valthermond ons meer onder druk. Er werd rommelig uitverdedigd aan de zijkant en daardoor wist Valthermond de bal onder onze keeper, Bart van willigen door te spelen. Het was 1-1 en de hoofden gingen even omlaag bij de spelers van Bargeres. Gelukkig herpakte het team zich snel en werd er door iedereen weer gevochten voor de winst. Bargeres wist de tegenstander weer terug te dringen op hun helft. Vooral met onze linksbuiten Michiel Wilms was er veel dreiging alleen wist hij het niet af te maken of de perfecte pass te geven. Langs de kant was te merken dat alle supporters het erg spannend vonden, regelmatig klonken de ooowh’s en aaahh’s langs de zijlijn als er weer een kans door ons gemist werd. Halverwege de tweede helft kwam onze rechtsback Tim van der Spoel dreigend met de bal naar voren en hij wist met een mooie steekbal Michiel Wilms vrij voor de keeper te zetten. Hij werkte deze bal achter de Valthermond keeper en het stond weer 2-1. Langs de kant was bij iedereen de opluchting merkbaar. Daarna bleef Bargeres de tegenstander onder druk zetten. Centrale verdedigers Max Jipping en Conner Leijrik schoven goed in om lange ballen van Valthermond onschadelijk te maken en opnieuw om te zetten in aanvallen van Bargeres. Het bleef spannend omdat beide teams druk bleven zetten op de bal en er niet gescoord werd. Tot er vlak voor tijd een lange bal vanaf ons middenveld doorgekopt werd door Dylan van Huizen en tussen de verdediging van Valthermond en hun keeper kwam. Michiel Wilms leek zijn sprint te laat in te zetten om deze bal te halen, toch wist hij vlak voor de keeper met de punt van zijn schoen de bal over hem heen te wippen. Het was 3-1 en de wedstrijd zat op slot. Niet veel later vloot de scheidsrechter af en had Bargeres ook deze bekerwedstrijd gewonnen. Deze overwinning was een echte teamprestatie en de jongens hebben het samen dan ook dik verdiend. Op naar de kwartfinale, als laatste Drentse team bij de laatste acht. Uit de loting kwam een uitwedstrijd tegen Heiligerlee JO15-1, ook een tweedeklasser. Op zaterdag 19 mei om 10:30 spelen de jongens van Bargeres JO15-1 hun kwartfinale in Heiligerlee, wij hopen dat veel mensen onze ‘cup fighters’ komen steunen bij deze wedstrijd.