Verslag Oranje LD team – SVO BDE MO17-1

07 mei 2017 MO17-1, Wedstrijdverslagen

Oranje LD team – SVO BDE MO17-1   3-0

Afgelopen vrijdag heeft het MO17-1 team van de BDE op uitnodiging een wedstrijd gespeelt tegen het Oranje LD team .

LD staat voor Learning Disability ( moeilijk lerend ) in de leeftijdscategorie tot 18 jaar

De jongens afdeling hiervan heeft de laatste jaren al flink van zich doen spreken door 4X Europees kampioen en 3X 2de op een WK te worden .

Ook voor de meiden is dit een streven en ze zijn nu ruim 3 jaar bezig en in voorbereiding op het EK 2019 in eigen land.

Het zijn allemaal meiden die op hoog niveau spelen en dromen van een profcontract en uitstekend kunnen voetballen.

Voor ons de MO17-1 was dit buiten de eer dus ook een grote uitdaging temeer er al uitslagen van 15-0 tot 25-0 in de wandelgangen rondging .

Voor iedere voetballer is het een eer om tegen een oranje selectie te mogen spelen en daarbij de 2de helft ook  nog eens in het stadion van FC Emmen.

Wat voor mij persoonlijk ook nog een mooie gedachte is dat zowel het oranje team als wij van de BDE hetzelfde doel na streven en dat is voor de meiden een podium te bieden waarop zij hun talenten kunnen etaleren en deze kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau .

De spanning binnen de MO17-1 vernam ik al op de training van  maandag en woensdag maar tegelijkertijd was er ook de prestatiedrang om een goed resultaat te behalen en de BDE zo positief mogelijk aan een ieder te laten zien.

RTV Drenthe ging er een verslag van maken en uitzenden op tv Drenthe bij Drenthe nu .

Uiteraard werd er hier volop aandacht besteed aan het oranje LD team wat logisch is maar ik wil als zeer TROTSE trainer via deze weg de volle aandacht aan mijn meiden besteden .

Deze kanjers hebben deze middag/avond meer dan een uitstekende prestatie geleverd , ze hebben maar met 3-0 verloren maar bovenal hebben we gewoon meegevoetbald en waren zelfs op  momenten de baas op het veld en bepaalden het spelbeeld . Wij creëerden zelfs kansen door goed voetbal te laten zien met technisch goed opbouwende spel en het had niet eens zo raar geweest als de einduitslag 3-2 was geworden .

In de eerste helft een schot van Fleur Jipping onderkant lat die volgens mij  achter de lijn was ( vanaf mijn positie niet echt goed te zien , maar ja roze bril ) en in de tweede helft een afstandsschot van Mila ( ruim 25 meter ) die ternauwernood door hun keeper kon worden verwerkt . tel daarbij de halve kansjes en de uitstekend genomen vrije trappen bij op kun je alleen maar concluderen dat deze meiden een wereld prestatie hebben geleverd .

Het grootste compliment kregen wij toch achteraf wel van de trainers en technische staf  van de tegenstander, niet te geloven dat dit een MO17 team is , jullie hebben het ons zeer lastig gemaakt door goed mee te voetballen en zeer volwassen te spelen . Ook waren ze zeer content met het feit dat wij nagenoeg geen overtredingen nodig hadden en zeer fair speelden.  In andere wedstrijden wordt vaak gegrepen naar hard voetbal om tegenstand te bieden .

Kortom : de meiden kunnen deze ervaring in hun rugzak stoppen en hebben de BDE echt op de kaart gezet. En voor alle meiden die nog niet voetballen of op zoek zijn naar een podium om op jouw niveau te voetballen overweeg dan de BDE want hier krijg je volop de kans om datgene te bereiken wat je voor ogen hebt .

En ik moet eindigen met deze laatste zin .

SVO BDE MO17-1 vanaf nu staan jullie te boek als TEAM AWESOME

Bedankt voor een niet te vergeten 5 mei 2017