Bargeres naar 2de ronde nacompetitie na winst op Alteveer, 3 – 1

31 mei 2016 1e elftal, Wedstrijdverslagen

De competitie is voor Bargeres nog niet ten einde. In de uitwedstrijd tegen Alteveer werd een 1 – 2 overwinning behaald en deze werd thuis verzilverd met een 3 – 1 overwinning. Cijfermatig lijkt het een eenvoudige overwinning en over het geheel van de 2 wedstrijden ook terecht maar Bargeres moest alles geven om de overwinning veilig te stellen. Het was mede de verdienste van Alteveer die tot de laatste minuut in een beter resultaat bleef geloven. Vooral fysiek was Alteveer de thuisploeg de baas en Bargeres probeerde te voetballen maar er sloop, net als in de uitwedstrijd, regelmatig onrust in het spel van de thuisploeg. De beginfase was duidelijk voor Bargeres. Zo kreeg Reinier Visser en Leon de Labije al in de eerste 3 minuten kansjes om Bargeres op voorsprong te zetten. Het overwicht van Bargeres zakte langzaam weg en Alteveer kreeg meer grip op de wedstrijd. De eerste kans in de 20ste minuut was voor Damien Sedda die geheel vrij werd gelaten in de voorhoede maar hij kwam net te laat om echt gevaar te stichten. Juist in deze fase dat de wedstrijd leek te kantelen sloeg Bargeres genadeloos toe. De verdediging van Alteveer was de aanleiding. Merlijn van Zon passeerde bijna zijn eigen keeper, Bart Heikens, nadat hij een voorzet van Bargeres probeerde weg te werken. Het was even paniek in de verdediging van Alteveer. De afgeslagen bal werd opgepikt door Reinier Visser en zijn steekpass op Jorrit Visser zette de spits van Bargeres vrij voor keeper Bart Heikens. Visser schoot de bal onhoudbaar in voor de keeper, 1 – 0. De wedstrijd was inmiddels al in de 40ste minuut beland maar 2 minuten later was het opnieuw Jorrit Visser die de genadeklap leek uit te delen na een fraaie voorzet van Leon de Labije, 2 – 0.

In de tweede helft zette Alteveer er nog een tandje bij en Bargeres ging ondanks de riante voorsprong nerveus voetballen. Het leek een kopie te worden van de uitwedstrijd waarbij ook onnodig angst in de ploeg sloop. Alteveer kon echter ook moeilijk kansen creëren maar hanteerden voortdurend de lange bal en pompten deze bij voorkeur in de 16 meter. Zo kon het gebeuren dat uit een vrije trap van Ronald Veldkamp Damien Sedda tussen 2 verdedigers kon inkoppen en keeper Ingmar de Labije, doordat hij ook het duel aanging, de bal over zich heen zag verdwijnen in het doel, 2 – 1. Alteveer begon er weer in te geloven en trainer Rene Nijgh bracht Bart Nieland en Patrick. Christians als verse krachten in. Bargeres wankelde maar kreeg in de uitvallen uitgelezen kansen maar maakten deze maar niet af. Zo kwam Leon de Labije alleen voor keeper Bart Heikens na een verre uittrap van broer Ingmar de Labije maar ook Labije stuitte op de keeper. Een schot van Reinier Visser na een terug gelegde bal van Leon de Labije eindigde ook in de handen van keeper Heikens. Alteveer kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid in de 80ste minuut nadat Ray de Boef alleen op keeper Ingmar de Labije af kon gaan nadat 2 verdedigers van Bargeres elkaar in de weg liepen. De spits stuitte echter ook op de prima uitkomende Ingmar de Labije. Even daarna viel het doek definitief voor Alteveer. Een schitterende diagonale pass van Frank Smalbil op Leon de Labije werd terug gelegd op de ingevallen Wouter Huizing die het fraai afmaakte, 3 – 1. Bargeres kreeg daarna nog 2 uitgelezen kansen maar zowel Jorrit Visser alsmede Leon de Labije strandden op de keeper. Het arbitrale trio bestaande uit Johan Wever uit Assen, scheidsrechter, en de beide assistenten Gerrit Meijer uit Groningen en Harry Koerntjes-Smid uit Assen konden terug zien op een redelijke wedstrijd. Alteveer dacht daar merkwaardig genoeg duidelijk anders over maar dat was vorige week zondag in Alteveer niet anders. Bargeres kan zich opmaken voor de beslissende ronde tegen HSC. De bus vertrekt a.s. zondag om 11.30 uur en supporters zijn meer dan welkom. Op 5 juni vindt de return plaats op sportpark Easy Fit. Het was al een mooi seizoen voor Bargeres maar misschien wordt het nog mooier.

Doelpunten:
Bargeres: 40/42. Jorrit Visser, 1 – 0/2 – 0. 81. Wouter Huizing, 3 – 1