Bargeres pakt alsnog periodetitel in sensationele wedstrijd in Weerdinge, 2 – 3

16 mei 2016 1e elftal, Wedstrijdverslagen

Bargeres moest winnen om de laatste kans op de nacompetitie zeker te stellen. Er waren zegge en schrijve nog 3 andere concurrenten die kans hadden op dit toetje. Bargeres maakte het zichzelf wel erg moeilijk in deze wedstrijd door erg gemakkelijk doelpunten weg te geven en liep zo iedere keer achter de feiten aan. Vooral de eerste helft waren de Emmenaren niet in goeden doen en gingen dan ook de rust in met een 1 – 0 achterstand door een eigen doelpunt. In de tweede helft leek de ploeg orde op zaken te stellen en na de 1 – 1 leek het wachten op de voorsprong maar door slordig verdedigen kwam de ploeg opnieuw op een 2 – 1 achterstand. In de slotfase werd de druk verder verhoogd op de defensie van Weerdinge en zo kwam pas in de 82ste minuut de gelijkmaker op het scorebord. Ver in de blessuretijd viel uiteindelijk, na een toegekende penalty, de winnende treffer, 3 -2. Daarmee eindigde Bargeres op de derde plaats in de eindrangschikking en neemt daarmee de eerste periodetitel over van Dedemsvaart die inmiddels al kampioen was geworden. Volgende week mag de ploeg in de eerste ronde aantreden in een uitwedstrijd tegen Alteveer gevolgd door een thuiswedstrijd op donderdag 26 mei. Bij winst wacht dan nog een volgende wedstrijd tegen HFC 15 op 29 mei en 5 juni. Het kan dus nog een lange competitie worden.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin vooral Bargeres wel inzet toonde maar slordig was in de passing waardoor voortdurend balverlies werd geleden. Beide ploegen kregen kansen. Zo kwam Jorrit Visser na 15 minuten vrij voor keeper Sjoerd Wolters van Weerdinge en legde de bal vanaf de achterlijn terug op de inkomende Gilles Jan Kalter die geheel vrij stond maar de bal kwam echter achter de aanvaller terecht. Weerdinge had uit een vrije trap van Robin Jeuring een doelgerichte poging maar de kopbal van Jurrie Hilgenga ging net naast. Bargeres kwam vervolgens in een fase waarin slordig verdedigd werd. Een terugspeelbal werd verkeerd ingeschat door Leon de Labije en keeper Ingmar de Labije moest alsnog corrigeren maar schoot tegen de rug aan van Rob Stiekema waardoor de bal pardoes in eigen doel ging, 1 – 0. Bargeres kreeg vervolgens uit een vrije t rap van Reinier Visser op randje 16 meter nog een goede kans maar de inzet van Visser werd door keeper Sjoerd Wolters uit het doel gehaald. Gilles Jan Kalter kreeg nog een opgelegde kans na een terug gelegde bal van Reinier Visser maar ook Kalter kreeg de bal niet in het doel. Weerdinge had nog een goede kans nadat de goed spelende Patrick Lassche op rechts helemaal vrij kwam voor keeper Ingmar de Labije en aflegde op een medespeler maar ook de pass ging net voor de inkomende aanvaller langs.

In de tweede helft herstelde Bargeres en met beter voetbal werd Weerdinge onder druk gezet. Dit was ook de enige kans op de nacompetitie want alle concurrenten stonden tijdens de rust op een voorsprong. Het duurde echter nog tot de 62ste minuut voordat de gelijkmaker werd gemaakt. Een prima aanval vanaf rechts in een één tweetje tussen Vincent Buikema en Gilles Jan Kalter resulteerde in een voorzet van Buikema die de vrij staande Reinier Visser bereikte en onhoudbaar door Visser werd ingeschoten, 1 – 1. Vanaf dat moment leek het een kwestie van tijd dat Bargeres de voorsprong zou gaan pakken. In een van de spaarzame aanvallen van Weerdinge moest de ingevallen Marc Kleine op de linksback positie de snelle Patrick Lassche laten lopen. De rechter aanvaller zette goed door ondanks vasthouden van Kleine maar de prima leidende scheidsrechter Johan Hes uit Steenwijk paste terecht de voordeelregel toe. Lassche legde de bal keurig bij de voor de gelegenheid net ingevallen Rob Brookman die de bal feilloos en onhoudbaar voor Ingmar de Labije in de hoek schoot, 2 – 1. Bargeres was aangeslagen en had even tijd nodig om te herstellen. Toch veerde de ploeg opnieuw op en de druk op de defensie van Weerdinge werd opgevoerd. Centrale verdediger Rob Stiekema was inmiddels in de spits gepositioneerd en juist hij wist in de 82ste minuut te scoren met een fraai lobje na een prima diagonale pass van Joey de Vroet, 2 – 2. Vanaf dat moment werd de druk nog verder opgevoerd door Bargeres maar de winnende treffer leek niet te vallen. Scheidsrechter Johan Hes uit Steenwijk liet terecht 5 minuten blessuretijd bijtellen want alleen keeper Sjoerd Wolters had al 4 maal een blessurebehandeling gehad. Alle ballen werden in de 16 meter van Weerdinge gepompt en tijdens een van de vele aanvallen werd Jorrit Visser in de rug geduwd en wees scheidsrechter Hes gedecideerd naar de stip. Rob Stiekema schoot uiteindelijk de winnende treffer binnen vanaf de penalty stip en daarmee ging Bargeres door het oog van de naald en stelde de nacompetitie veilig. Na afloop werd het succes nog uitgebreid gevierd en het bleef lang onrustig in de Bargeres kantine.

Doelpunten:

Weerdinge: 20. Rob Stiekema (e.d.), 1 – 0. 72. Rob Brookman, 2 – 1.

Bargeres: 62. Reinier Visser, 1 – 1. 82/95. Rob Stiekema, 2 – 2/3 – 2

Gele kaarten: