Buurke schiet Gieten naar overwinning tegen Bargeres, 2 – 0

06 maart 2017 1e elftal, Wedstrijdverslagen

Op papier stond de wedstrijd Gieten – Bargeres maar de wedstrijd werd gespeeld op sportpark Easy Fit van Bargeres. Aan het begin van het seizoen moest Bargeres noodgedwongen, door engerlingen in het gras, de wedstrijd naar Gieten verplaatsen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin Bargeres in de eerste helft de beste kansen had maar het niet wist af te maken. Na de rust bracht trainer Jouke Jan Meertens de gepasseerde Jeroen Buurke in het veld. Dit gaf wat meer onrust in de defensie van Bargeres. De geïrriteerde Buurke haalde zijn sportieve gram en schoot met een geweldig afstandsschot Gieten naar 1 – 0. Florian van der Heyde maakte er nog 2 – 0 van uit een buitenspelsituatie. Bargeres zag zijn naaste concurrenten punten verzamelen waardoor de club nu stijf onderaan staat. Scheidsrechter Edwin Assen uit Weiteveen had niet zijn beste middag maar daar valt het verlies van Bargeres niet op te verhalen.

In de eerste helft zette Bargeres goed druk op de gasten uit Gieten. De beste kansen waren dan ook voor de thuis spelende ploeg. Een voorzet van Leon de Labije viel net buiten bereik van de Bargeres aanvallers, Jorrit Visser mocht alleen op keeper Jeffrey Tappel afgaan maar zijn inzet ging naast en Reinier Visser zette zijn broer Jorrit met een stiftje nog eens vrij voor de keeper maar nu werd zijn zwakke inzet gekeerd door Jeffrey Tappel. Gieten kreeg zijn eerste kans na 14 minuten spelen door een foutje van keeper Ingmar de Labije. Bas Alting kreeg de bal pardoes in de voeten gespeeld, omspeelde keeper de la Bije maar in de korte hoek schoot hij in het zijnet. Helaas moest Leon de Labije na 26 minuten na een duel geblesseerd het speelveld verlaten na een nekblessure. Gelukkig bleek bij onderzoek in het ziekenhuis dat er geen ernstige gevolgen waren. Het was wel een aderlating voor Bargeres en de druk op de defensie van Gieten nam langzamerhand af. Jorrit Visser werd in de slotfase van de eerste helft na een dieptepass van Reinier Visser door keeper Tappel onderuit gehaald maar scheidsrechter Assen zag vanmiddag geen penalty’s.

In de tweede helft bracht trainer Jouke Jan Meertens Jeroen Buurke in het veld. Buurke ging in de spits voetballen en het was direct al ‘oorlog’. De defensie van Bargeres werd hierdoor wat onrustig. De geïrriteerde Buurke die vanwege disciplinaire maatregelen de eerste helft op de bank moest plaats nemen, haalde echter zijn sportieve revanche. Met een schitterend afstandsschot van ca. 25 meter verraste hij keeper Ingmar de Labije in de 65ste minuut, 1 – 0. Het doelpunt gaf Gieten vleugels en Bargeres was aangeslagen. Even later bracht Florian van der Heyde Gieten zelfs op 2 – 0. Scheidsrechter Edwin Assen negeerde de buitenspelsituatie van Bas Alting en de pass van Florian van der Heyde werd verkeerd ingeschat door keeper Ingmar de Labije waardoor de bal tergend langzaam in het doel van Bargeres verdween, 2 – 0. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Bargeres kreeg nog wel wat kansjes. Een voorzet van Reinier Visser werd door Frank Smalbil gemist, een scrimmage in het doelgebied van Gieten liep wonderbaarlijk goed af voor de gasten en uit een vrije trap van Raymond de Groot kopte Frank Smalbil net naast het doel. Keeper Jeffrey Tappel moest in de tweede helft nog vervangen worden, schouder uit de kom, door ‘good old’ Lubbert Meertens. Op 51 jarige leeftijd hield hij ook het doel van Gieten schoon maar werd ook nauwelijks op de proef gesteld. In de slotfase deed zich nog een vervelend incident voor. De doorgebroken Florian van der Heyde werd in de 16 meter nog net aangetikt door Joost Trip. De matig fluitende scheidsrechter Edwin Assen zag het echter anders en besloot v.d. Heyde een gele kaart te geven. Vervolgens kwam er dusdanig veel commentaar van de betrokken speler dat scheidsrechter Assen direct rood gaf aan v.d. Heyde. Niet verstandig van de speler bij deze stand maar ook een foutje van de leidsman. Bargeres zag de concurrenten punten verzamelen waardoor de afstand is vergroot, toch gaf het spel van deze middag zeker aanleiding tot hoop en zal de ploeg uit Emmen zeker nog punten gaan verzamelen. Of het voldoende is om degradatie te voorkomen dat zullen we midden mei weten.

Doelpunten:

Gieten: 65. Jeroen Buurke, 1 – 0. 70. Florian v.d. Heyde, 2 – 0.

Gele kaarten:

Gieten: Florian van der Heyde