Sweel – Bargeres delen na 150 minuten de punten, 0 – 0

27 april 2016 1e elftal, Wedstrijdverslagen

Na ruim 150 minuten eindigde Sweel – Bargeres in een bloedeloos gelijkspel. De wedstrijd was om 20.00 uur begonnen en ruim na 22.30 uur stapten de spelers van het veld. De wedstrijd moest 12 minuten voor het einde tijdelijk stil gelegd worden door een nekblessure van Rutger Neef. Neef was 10 minuten daarvoor ingevallen en kwam in een onschuldig duel met een harde klap op zijn achterhoofd terecht. De blessure leek in eerste instantie zeer ernstig vanwege hevige pijn in de nek. Uiteindelijk moest de ambulance er aan te pas komen en werd de speler zijn hoofd gefixeerd en afgevoerd naar het ziekenhuis in Emmen. Daar werd na een scan gelukkig geconstateerd dat de gevolgen beperkt bleven namelijk een hersenschudding en verrekte nekspieren. Een geluk bij een ongeluk en de speler kon na middernacht weer naar huis terug keren. Er werd ook nog gevoetbald nou ja voetballen was in deze wedstrijd niet aan de orde. Het leek meer op het kampioenschap ver trappen. Zelden kwamen beide elftallen tot een goede aanval op het slecht bespeelbare veld van Sweel. Het was de wedstrijd tussen twee vrienden, Peter Timmer trainer van Bargeres en Ruud Jalving trainer van Sweel. De jongens kennen elkaar al lang en hebben samen o.a. bij Zweeloo gespeeld. Het moet beide trainers zeer aan de ogen hebben gedaan hoe het spel verliep. Kansen kregen beide ploegen weliswaar maar die ontstonden meestal uit fouten in de defensie. Gilles Jan Kalter van Bargeres mocht al in de 4de minuut vrij inschieten maar zijn schot ging naast. Michiel Hofman deed hetzelfde voor de thuisploeg in de 15de minuut. Frank Smalbil kreeg uit een corner van Rik Zinnemers voor Bargeres nog een vrije kopkans maar wist ook het doel niet te vinden. Een wonderbaarlijke terugspeelbal vanaf de achterlijn voor het doel van Sweel had Bargeres moeten afstraffen. Leon de Labije en in de rebound Jelmer Visser hun inzetten werden op de lijn miraculeus weggewerkt. Op slag van rust was er nog een goede kans voor Sweel. Een voorzet van Michiel Hofman werd door Wilfred Kuipers naar de grond gekopt maar keeper Ingmar de Labije van Bargeres stond op de goede plek.

De tweede helft was zeker niet beter dan de eerste. Een vrije trap van Rik Zinnemers nadat Jorrit Visser, in deze overigens sportieve strijd, onderuit was gehaald, werd net door keeper Jesper Reuvers over de lat getikt. Daarna brak een fase aan dat Sweel Bargeres onder druk leek te gaan zetten. De thuisclub kreeg een aantal kansen op rij. Een voorzet van Arjan Kalsbeek werd door Wilfred Kuipers naast geschoten. Er kwamen zelfs een paar goede aanvallen tot stand. Zo legde opnieuw Arjan Kalsbeek een bal terug op de inkomende Michiel Hofman maar zijn inzet was een prooi voor keeper Ingmar de Labije. Aan de andere kant moesten spelers van Sweel keeper Jesper Reuvers assisteren nadat Leon de Labije goed inkopte uit een corner van Gilles Jan Kalter. De beste kans voor Sweel was in de 66ste minuut nadat de ingevallen Kylian Hidding in het centrum van de Bargeres defensie werd aangespeeld en een vrije doortocht had. Ook nu stond Ingmar de Labije zijn mannetje en blokkeerde de inzet. Nadat de wedstrijd was stil gelegd vanwege de blessure van Rutger Neef bleven er nog 12 minuten speeltijd over. Bargeres was in deze fase weer de betere ploeg maar ook nu kwamen de gasten niet tot scoren. Het was inmiddels ruim 22.30 uur en de prima leidende scheidsrechter Gerrie Louwes uit Zwartemeer vond het toen ook wel welletjes. Snel naar de bestuurskamer waar het lekker warm was en natuurlijke heerlijke hapjes na een enerverende avond.

Bestuur, staf en spelers van Sweel hartelijk dank voor jullie ondersteuning tijdens de blessure en een groot compliment aan het publiek van Sweel en Bargeres dat deze trouw zijn gebleven ondanks de ingevallen kou. We hopen volgend jaar weer te kunnen spelen op sportpark ’t Alterbarg en wensen jullie nog veel succes in de resterende wedstrijden. Volgend jaar gaan we samen een betere wedstrijd neer zetten, waag het dus niet om te degraderen.

Doelpunten:

Gele kaarten: