Bargeres 2 nipt onderuit in seizoensopening

24 september 2017 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Bargeres 2 is er in de eerste wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd drie punten te pakken. Op het eigen Sportpark Easy Fit werd zondag met 1-2 verloren van titelkandidaat Dalen.

Waar Bargeres twee weken geleden tegen Dalen (4-0 verlies) nog aantrad in een 5-3-2-formatie, startte het zondag in een 4-4-2-formatie. In de aanval was een eerste basisplek ingeruimd voor de met zijn gewicht kwakkelende Buddy Wagner. Verder maakte op doel Merlijn zijn debuut en maakten de mastodonten Wieger Klinkhamer (teruggekeerd van SC Stadspark) en Pascal de Sevren Jacquet (een stap terug vanuit Bargeres 1 en direct de aanvoerdersband opeisend) hun officiële rentree in het warme bad dat Bargeres 2 heet.

In een zonnig Emmen werd er zondagmorgen afgetrapt en al snel werd duidelijk dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn. Trainer Leon Smalbil wilde een grote nederlaag voorkomen en dat resulteerde in een gesloten defensie. Omdat ook Dalen in de eerste helft verdedigend goed stond, waren de kansen spaarzaam in de eerste helft. Voor Bargeres was Thomas Neef, zichtbaar aangedaan doordat hij het voor het eerst in jaren zonder zijn betrouwbare (‘altijd een 7’) broer Dennis moest doen, nog het gevaarlijkst. Na een steekpass wist hij de keeper niet te verslaan. Verder dan een paar schoten van onder meer Wouter Huizing kwam Bargeres niet. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg vlak voor rust de deksel op de neus. Na een voorzet van de zijkant kopte een van de spitsen van Dalen op het randje van buitenspel de bal over keeper Merlijn heen: 0-1.

In de rust moest Buddy Wagner vervangen worden, terwijl in de eerste helft Niels Biesma zich al geblesseerd moest laten wisselen voor de Ivoriaanse ijzervreter Abo Geoffroy. Marciano Hummel, niet startend vanwege zéér belangrijke zaalvoetbalverplichtingen, werd ingebracht in de spits en maakte direct het verschil. Bargeres, geïnspireerd door de woorden van Klinkhamer (‘Ik heb liever Robert Visser in de spits’ en ‘niet steeds die lange bal…’), scoorde direct na de rust de gelijkmaker. Na een lange bal van Patrick Schuttrups lepelde invaller Hummel de bal knap over de keeper: 1-1.

Bargeres zocht hierop de aanval, wat resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Hierbij liet het ruimte achterin, waardoor ook Dalen een paar keer gevaarlijk kon worden. Keeper Merlijn, die op een goed debuut kan terugkijken, trad meerdere keren reddend op. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Na een afgeslagen vrije trap van Dalen en een vermeende handsbal van een Bargeres-speler, vond verdediger Mike de Groot het nodig de nummer 6 van Dalen duidelijk te maken dat dit niet het geval was. Hierbij vergetend dat Dalen ook nog een spits had die hij hoorde te dekken, was het voor laatstgenoemde een koud kunstje om van dichtbij te scoren: 1-2. Bargeres probeerde vervolgens wanhopig nog een gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kans voor diezelfde Mike de Groot kwam het niet.

Een valse start dus voor de formatie van trainer Smalbil en speler/trainer Klinkhamer. De werklust van het team biedt echter genoeg perspectief voor het verdere verloop van de competitie, te beginnen volgende week uit tegen Weiteveense Boys.

Door: Rob Willems