Bargeres 2 overtuigend naar eerste overwinning

15 oktober 2017 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Bargeres 2 heeft zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op het eigen Sportpark Easy Fit won het met 4-1 van Dedemsvaart. Na een punt twee weken geleden op bezoek bij Weiteveense Boys, staat Bargeres nu na drie wedstrijden op vier punten.

Vanwege de interlandverplichtingen lag de competitie voor Bargeres vorige week stil. Zondag was Dedemsvaart de tegenstander, dat met zes uit drie een sterke competitiestart meemaakte. Bij Bargeres won Niels Biesma de ‘zware’ concurrentiestrijd onder de lat van Erwin Beugels. Achterin en op het middenveld waren er weinig verrassingen, voorin was er echter een nieuw duo dat zijn opwachting mocht maken. Patrick Schuttrups schoof een plek op naar voren. Hij werd vergezeld door Abo Geoffroy, die met zijn snelheid voor gevaar moest zorgen.

Op een heerlijke nazomerdag begonnen beide ploegen onder leiding van scheidsrechter Menno Krans aan de wedstrijd. Bargeres had het betere van het spel, maar kon niet voorkomen dat ook Dedemsvaart tot een aantal kleine mogelijkheden kwam. Dedemsvaart, dat vooral fysiek veel power bracht, was uit een corner nog het dichtst bij de openingsgoal. Toch viel die goal aan de andere kant en die was van Schuttrups-makelij. Op twintig meter van de goal behield spits Patrick het overzicht en bediende zo broer Ronald met een steekpass. Die faalde niet oog in oog met de keeper: 1-0. Bargeres hield het achterin verder redelijk gesloten en vlak voor rust was het opnieuw raak. Na een steekpass van Rob Willems was dit keer Patrick Schuttrups zelf het eindstation, die op snelheid (!) won en droog raak schoot in de korte hoek: 2-0.

Een comfortabele ruststand voor Bargeres, dat echter na de rust met een ander centraal duo achterin aan moest treden. Jasper Stevens raakte voor de verandering geblesseerd en Wieger Klinkhamer moest wederom afhaken vanwege werkverplichtingen. Hun vervangers waren Adrie Schievink en Mike de Groot, laatstgenoemde werd rechts achterin vervangen door debutant Bas. Bargeres behield de controle over de wedstrijd. Hier en daar creëerde het een paar kansen, waarbij vooral Abo Geoffroy opviel met onnavolgbare acties, maar evenzoveel onbegrijpelijke missers. Ondanks dat was de Ivoriaan een plaag voor de defensie van Dedemsvaart, door zijn onophoudelijke stoorwerk en ijzeren conditie. Dedemsvaart was machteloos in de tweede helft, waarbij het vooral uitblonk in blinde trappen naar voren. Na zeventig minuten besliste Bargeres de wedstrijd. Pascal de Sevren Jacquet, die even moest bijkomen in de spits, werd zowaar alleen voor de keeper gezet. De aanvoerder bleef rustig en maakte zo zijn eerste goal van het seizoen: 3-0.

Dedemsvaart redde vervolgens nog wel de eer. Met een mooie stift werd keeper Biesma geklopt: 3-1. Het slotakkoord was echter voor Bargeres. Supersub Buddy Wagner, die dit seizoen hard zijn best doet niet overtraind te raken, was bij zijn derde kans van de wedstrijd wel succesvol: 4-1. Hiermee kwam er voor hem een einde aan een periode van 56 wedstrijden zonder goal, waarmee hij als aanvaller het gemiddelde van René van Rijswijk begint te benaderen (voor wie hem niet kent: https://nos.nl/video/2170912-eindsignaal-rene-van-rijswijk.html ). Hoe dan ook, een goede overwinning van Bargeres 2, dat zich met de overwinning terugvindt op een verdienstelijke zevende plaats, met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie.

Door: Rob Willems