Bargeres 2 verspeelt op valreep punten in Weiteveen

02 oktober 2017 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Bargeres 2 heeft zondag het eerste punt van de competitie gepakt. Op bezoek bij Weiteveense Boys leek het lange tijd af te stevenen op de overwinning, maar door een goal in blessuretijd eindigde het in 3-3.

In de tweede competitiewedstrijd begon Bargeres in de aanval dit keer wel met Marciano Hummel, vergezeld door Jelmer Biesma en de schandalig laat gearriveerde Vincent Hospes. Verder was Thomas Neef een linie naar achteren geschoven en nam hij de plek rechtsachter in van de niet fitte Mike de Groot. In het doel vandaag niet de vorige week gedebuteerde Merlijn, maar Erwin Beugels die terugkeerde onder de lat.

Bargeres had aanvankelijk het betere van het spel en creëerde een aantal kansen. Hummel had een paar schotkansen, die teniet werden gedaan door de verdediging van Weiteveense Boys en Vincent Hospes raakte de paal uit een rebound. Toch was het de thuisploeg dat de leiding nam. De bonkige nummer 10 van Weiteveen kreeg een metertje ruimte van het centrale verdedigingsduo Stevens-Klinkhamer en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek over keeper Beugels heen: 1-0. Een flinke domper, maar onder het mom ‘nu wij weer’, pakte Bargeres de draad snel weer op. Na een mooie aanval werd Marciano Hummel, na een lange pass van Patrick Schuttrups, alleen voor de keeper gezet. Hummel behield het overzicht waardoor Vincent Hospes na 32 gemiste kansen in de beker nu wel doel trof: 1-1.

Lang kon Bargeres niet genieten van de gelijke stand. Erwin Beugels, voor velen ook wel bekend als ‘clown Bassie’, deed zijn naam na 35 minuten eer aan. Een ongevaarlijk rollertje van twintig meter ging door de benen van de keeper, waarmee hij naar goed voorbeeld van Bassie ook de lachers op zijn hand kreeg: 2-1. Omdat ook een opzichtige schwalbe van Pascal de Sevren Jacquet niet beloond werd met een strafschop, ging Bargeres met een achterstand de rust in.

Trainer Leon Smalbil greep rigoureus in en wisselde drie maal, waaronder de grand vedette Wieger Klinkhamer. Jeugdspelers Ariën Moes en Hugo Zalmé vielen verdienstelijk in, evenals de niet op zijn mondje gevallen routinier (vandaag 39 jaar) Ronald Schuttrups. Bargeres kwam goed uit de kleedkamer en via een benutte strafschop van Thomas Neef kwam het op gelijke hoogte: 2-2. Al snel volgde na een lange bal van Ronald Schuttrups en attent afmaken van Vincent Hospes de tweede goal vlak na rust: 2-3.

Met nog een half uur op de klok begon Weiteveense Boys steeds meer te drukken. Bargeres kwam er maar sporadisch uit en bleef achteruit lopen. Jelmer Biesma had nog wel de 2-4 op zijn schoen, maar miste oog in oog met de keeper. De Boys kwamen, behalve een schot op de paal, tot weinig uitgespeelde kansen. Toch viel diep in de blessuretijd alsnog het doek voor Bargeres. Uit een corner belandde de bal uit de kluts voor de voeten van een speler van de thuisclub: 3-3.

Het eerste punt is een feit, maar toch zal Bargeres met een slecht gevoel huiswaarts zijn gegaan. Zowel voor- als achterin is er nog winst te behalen, wat volgende week tot uiting moet komen op bezoek bij Valther Boys, dat met één punt uit twee wedstrijden op gelijke hoogte staat.

Door: Rob Willems