Bargeres 2 wint tweede helft van Valther Boys

22 oktober 2017 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Bargeres 2 heeft zondag de tweede helft gewonnen op bezoek bij Valther Boys: 1-2. De wedstrijd ging echter wel verloren, doordat er in de eerste helft al drie tegengoals geïncasseerd werden: 4-2.

De voorbereiding van Bargeres was verre van optimaal te noemen. Ondanks de boost dat het gekregen had door de 4-1 overwinning tegen Dedemsvaart vorige week en een scherpe afsluitende training, verscheen Bargeres niet gefocust aan de aftrap. Een oktoberfest op de avond voor de wedstrijd, waar het bier rijkelijk vloeide (ook over de tv, maar dit terzijde) was de oorzaak van een uitgeblust team van Bargeres op zondagochtend.

Op een goed veld op Sportpark Duurshof startte de thuisploeg goed. Valther Boys, doorgaans een laagvlieger, profiteerde van de slechte voorbereiding van Bargeres. De bezoekers, normaal gesproken niet bekend om hun snelheid, leken zowaar nog trager dan anders en ook in de duels was te zien dat de alcohol het lichaam nog niet verlaten had. Hierbij aangetekend dat de paar fitte spelers ook niet hun beste dag hadden, werd duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden. Na vijf minuten kwam Valther Boys op voorsprong. Een afstandsschot in de verre hoek was keeper Erwin Beugels te machtig: 1-0. Twee goals van de rechtsbuiten, die een heerlijke middag beleefde tegen de pips ogende Thomas Neef, zorgden in kort tijdsbestek voor een marge van drie: 3-0. Door een nare blessure voor ‘Ronneld’ Schuttrups, ging Bargeres de kleedkamer in na een dramatische eerste helft.

Good old Frank Hagenauw verving Schuttrups in de tweede helft. Doordat Mike de Groot een hamstringblessure fakete, moest Vincent Hospes direct zijn opwachting maken. Hospes verdiende een grote pluim door zijn zwalkende team in de tweede helft toch te hulp te schieten. Dat ook hij nog even moest inkomen na een paar weken geen bal aangeraakt te hebben, bleek al snel. Hij rekende bij een terugspeelbal op de snelheid van keeper Beugels, wat dus resulteerde in de 4-0. Na deze goal leek Bargeres zich enigszins te herpakken. Al snel maakte spits Patrick Schuttrups de 4-1, waarmee de eer in ieder geval gered was voor de bezoekers. Vincent Hospes maakte niet veel later zijn fout goed en zorgde voor 4-2. Hospes werd vervolgens vaak gezocht in de diepte, maar tot grote kansen leidde dit niet. Verder dan een schot op de lat van Thomas Neef, die de bal te hard raakte, kwam Bargeres niet en dus liep het tegen de tweede nederlaag van dit seizoen aan.

Een kwestie van snel vergeten voor de formatie van Leon Smalbil, die moet voortborduren op een naar omstandigheden redelijke tweede helft. Bargeres 2 vindt zich door de nederlaag terug op de achtste plaats. Volgende week wacht de confrontatie met Wijster, dat op de negende plaats staat met een punt minder.

Door: Rob Willems