Zwakke eerst helft breekt Bargeres 2 op in Wijster

30 oktober 2017 2e elftal, Wedstrijdverslagen

Bargeres 2 heeft zondag een beschamende nederlaag geleden. Op bezoek bij Wijster ging het team van Leon Smalbil, na een zwakke eerste helft, met 5-4 onderuit.

Bargeres miste een aantal belangrijke krachten voor het treffen. Zo ontbrak het centrale verdedigingsduo Stevens-Klinkhamer, moesten aanvoerder Pascal de Sevren Jacquet en verdediger Adrie Schievink hun opwachting maken in het eerste en was Vincent Hospes afwezig door een blessure. Voor keeper Erwin Beugels was het een speciaal duel, hij was jarenlang speler van Wijster.

Ondanks het grote aantal afwezigen, begon Bargeres goed aan de wedstrijd. Na een goed eerste kwartier maakte Buddy Wagner op aangeven van Patrick Schuttrups alweer zijn tweede (!) goal van het seizoen: 0-1. De voorsprong was echter van korte duur. Keeper Beugels schoof de bal zo in de voeten van een tegenstander, waarmee hij zijn oude ploeg in het zadel hielp: 1-1. Bargeres leek vervolgens helemaal van het padje. Waar het vorige week tegen Valther Boys dronken speelde, werd het na de 1-1 tegen Wijster dronken gespeeld door de groen-witten. Individuele fouten en duels die over het hele veld verloren werden, resulteerden in een mum van tijd in drie tegengoals: 4-1.

Bargeres leek vervolgens enigszins op te krabbelen en maakte via spits Patrick Schuttrups de aansluitingstreffer: 4-2. Een tussenstand die nog enig perspectief bood op een resultaat in Wijster, ware het niet dat Wijster nog niet uitgescoord was en vlak voor rust de 5-2 liet aantekenen. Een zwakke eerste helft van Bargeres en dus greep trainer Smalbil in. Thomas Neef werd in de rust vervangen door de bonkige spits Jelmer Biesma en vroeg in de tweede helft moest Rob Willems plaatsmaken voor de teruggekeerde Tjesse Pierie.

De wissels leken goed uit te pakken voor Bargeres, want Wijster had de tweede helft niks te vertellen op het eigen veld. Pierie viel goed in met een aantal gevaarlijke indraaiende vrije trappen en de keeper van Wijster moest meerdere keren reddend optreden. Onder meer Schuttrups was dichtbij de aansluitingstreffer en ook Abo Geoffroy kreeg het vanaf vijf meter niet voor elkaar te scoren. Het geluk was echter niet aan de kant van de bezoekers. Pas een kwartier voor tijd viel de 5-3. Invaller Jelmer Biesma bleef wel koel alleen voor de keeper en maakte zijn eerste goal van het seizoen. Wijster kwam niet meer van de goal af en vlak voor tijd leek er helemaal een spannende slotfase aan te komen. Invaller Niels Biesma maakte vanaf de stip met zijn eerste balcontact de 5-4 voor zijn ploeg. Alles leek erop dat er toch nog een punt gehaald zou worden, ware het niet dat de scheidsrechter geen zin had tijd bij te trekken, ondanks een aantal blessures en wissels.

Een pijnlijke nederlaag dus voor Bargeres 2, dat een aardige seizoenstart geen vervolg heeft kunnen geven met de tweede nederlaag op rij. Bargeres staat nu op een tiende plaats, twee plekken boven nummer laatst én tegenstander van volgende week, Sleen.

Door: Rob Willems