Respect en sportiviteit op en rond het veld

02 oktober 2019 Mededeling

Na drie bekerrondes en twee competitie speeldagen, is het tijd voor een kleine tussenbalans. Er zijn al een heleboel wedstrijden gespeeld door alle teams met wisselend succes. Tijdens deze wedstrijden zijn er gelukkig veel sportieve momenten geweest. Maar helaas ook de nodige onsportieve en respectloze momenten, welke geresulteerd hebben in de nodige gele en rode kaarten. Gelukkig, of moet ik zeggen helaas, zijn niet al deze momenten bestraft met een tijdelijke of definitieve uitsluiting, maar de trend is eigenlijk wel een beetje verontrustend.

Wij als Arbitragecommissie, maar ook de vereniging maken ons hier een beetje zorgen over. Het kan en mag niet zo zijn dat als we op een voetbalveld rondlopen, we alle normen en waarden maar laten gaan en dat we ons respectloos of onsportief mogen gedragen.

Niet alleen spelers, maar ook trainers en leiders maken zich er helaas te pas en te onpas schuldig aan, om tijdens en na de wedstrijd rare, vervelende en onzinnige dingen te roepen. Niet alleen tegen eigen spelers, maar ook richting tegenstander en helaas ook richting de scheidsrechter. Naast het feit dat we hierdoor onze vereniging een minder goede naam bezorgen, zorgen we er ook voor dat er scheidsrechters zijn die een bepaald team niet meer willen fluiten of erger nog, met fluiten stoppen.

Het kan toch niet zo zijn dat er vrijwilligers weglopen door het wangedrag van onze eigen leden?

Inmiddels zijn er al een paar schorsingen uitgedeeld door de KNVB, heeft de vereniging ook al een wedstrijd schorsing opgelegd en zijn er al een aantal gesprekken geweest met spelers en begeleiders.

Ook hebben we als scheidrechterbegeleiders met verschillende scheidsrechters gesproken, want ook door de scheidsrechters wordt er wel eens een fout gemaakt. Daarnaast hebben we hen verteld dat ze respectloos en onsportief gedrag strenger mogen en moeten bestraffen.

Door deze gesprekken hopen we te bereiken dat het op en rond de velden wat rustiger wordt en dat iedereen weer met veel plezier zijn of haar ding kan en wil doen.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben zijn wij uiteraard ten allen tijde bereid deze te beantwoorden.

U kunt hiervoor contact opnemen met:

Gerda van der Gaag, 06-41720957

Harold Bakker, 06-42523367

Of per mail: secretaris@vvbargeres.nl

De reacties zijn gesloten.

Postadres: VV Bargeres - Hesselterbrink 442 - 7812 EL Emmen