Bargeres morst 2 dure punten tegen IJhorst, 2 – 2

27 april 2016 Nieuws, Wedstrijdverslagen

Bargeres liet 2 dure punten liggen in en tegen IJhorst. Voetballend was Bargeres de thuisclub de baas maar IJhorst probeerde voortdurend in de counter gevaar te stichten. Daar was de thuisploeg zeker in de beginfase succesvol in en kwam daarmee ook op een 1 – 0 voorsprong door Niels Esinge. Bargeres wist de vele kansen in de eerste helft niet te verzilveren maar de tweede helft was nauwelijks van start gegaan en de gelijkmaker lag er al in door Frank Smalbil. Bargeres zette door en kreeg een penalty die onhoudbaar werd ingeschoten door Reinier Visser, 1 – 2. Bargeres schoot vervolgens ook de 1 – 3 binnen door Gilles Jan Kalter maar dit doelpunt werd volledig onterecht afgekeurd door de matig leidende scheidsrechter Guus van Ekelenburg uit Appelscha. Direct moest Ingmar de Labije ingrijpen. De keeper mocht met rood vertrekken nadat hij een doorgebroken speler van IJhorst zogenaamd onderuit haalde. De vrije trap hieruit leverde de gelijkmaker op. Ook met 10 tegen 11 had Bargeres de betere kansen maar wist uiteindelijk het voordeel in het veld niet te verzilveren.

In de beginfase van de eerste helft kwam IJhorst regelmatig uit de verdediging met scherpe counters. Zo kreeg Niels Esinge een goede kans na een voorzet van Nick Smilde maar de spits kreeg de bal slecht onder controle. Erik Wielink bracht opnieuw Niels Esinga in stelling maar de bal ging met aan de spits voorbij. Bargeres kreeg steeds meer kansen in de eerste helft. Een schot van Jelmer Visser na een terug gelegde bal van Jorrit Visser kwam in de handen van keeper Michael Carabain. Een schot van Jelmer Visser ging even later net naast het doel van de IJhorst keeper. De beste kans was na 19 minuten voor Gilles Jan Kalter na een pass door het centrum waardoor de spits helemaal vrij kwam te staan voor keeper Michael Carabain. De aanvaller stuitte echter op de keeper. IJhorst kwam in de 23ste minuut wel eenvoudig op 1 – 0 nadat Niels Esinge vanaf links diagonaal was aangespeeld. De spits miste in eerste instantie de bal maar kreeg voldoende tijd om aan te leggen en scoorde fraai in de uiterste rechter hoek.

In de tweede helft moest trainer Peter Timmer 2 verse krachten binnen de lijnen brengen door blessures maar ook om versterking te krijgen in het elftal. Rob Stiekema en Joey de Vroet moesten het veld vanwege een blessure verlaten en Marc Kleine en Reinier Visser werden ingebracht. In de 47ste minuut trok Bargeres de stand alweer gelijk na een voorzet uit een vrije trap van Reinier Visser die fraai werd ingekopt door Frank Smalbil, 1 – 1. Bargeres werd steeds gevaarlijker en een kopbal van Leon de Labije leverde bijna de voorsprong op. De 1 – 2 kwam echter al snel nadat Jorrit Visser door Leon Esinge onderuit was gehaald in de 16 meter. Reinier Visser scoorde vervolgens onhoudbaar vanaf de 16 meter. De aanvalsgolven van Bargeres gingen door en niets leek een groter overwinning in de weg te staan. Al snel na de voorsprong scoorde Gilles Jan Kalter de 1 – 3 uit een vrije trap van Reinier Visser. Scheidsrechter Guus van Ekelenburg ging echter af op het vlagsignaal van grensrechter Weemink en keurde het doelpunt volledig onterecht af. In een scrimmage voor het doel van IJhorst werd tot 2 keer toe een bal van de lijn gehaald na een kopbal van Reinier Visser en in de rebound een schot van Vincent Buikema. In een van de schaarse snelle uitvallen moest keeper Ingmar de Labije uit zijn doel komen en haalde volgens scheidsrechter van Ekelenburg een aanvaller van IJhorst onderuit. Ingmar de Labije kreeg vervolgens rood en Niels Kloppenburg moest de keeper vervangen en Bargeres verder met 10 man. Uit de vrije trap grabbelde Kloppenburg even verkeerd waardoor Niels Venema de gelijkmaker in kon schieten. Bargeres kreeg daarna nog enkele kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Opnieuw was scheidsrechter van Ekelenburg bepalend voor een situatie waarbij duidelijk van hands sprake was in de 16 meter van IJhorst maar de leidsman wilde in eerste instantie fluiten maar liet het ook daarbij. Bargeres heeft voor de derde periodetitel nog alles zelf in de hand. Volgende week de 5de uitwedstrijd op rij tegen Schoonebeek. Daar kan het verschil gemaakt worden want Schoonebeek staat op de derde plaats en Bargeres op de vierde plaats. De derde plaats in de eindrangschikking geeft recht op de periodetitel aangezien Weerdinge en Dedemsvaart al in het bezit zijn van een periodetitel en gaat de eerste periode van Dedemsvaart naar de hoogste in de rangschikking. Zo blijft de competitie toch nog spannend tot het eind toe.

Doelpunten:

Bargeres: 47. Frank Smalbil, 1 – 1. 67. Reinier Visser, 1 – 2

IJhorst: 23. Niels Esinge, 0 – 1. 77. Niels Venema, 2 – 2.

Gele kaarten:

IJhorst: Matthijs Smilde, Niels Esinge