Corona Nieuwsbrief

23 augustus 2020 Nieuws

Beste leden,

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan. De eerste trainingen zijn weer gestart, of gaan deze week van start. Er zijn oefenwedstrijden gepland en in het laatste weekend van augustus beginnen voor de meeste teams, de bekerwedstrijden. Corona houdt ons helaas nog steeds erg bezig. Nog steeds gelden er diverse regels waar wij ons allemaal aan moeten houden. Er zijn voorstanders van de maatregelen en er zijn tegenstanders. Wij respecteren eenieder zijn of haar mening, maar als vereniging dienen en willen wij ons aan de regels (te) houden.

CORONAMAATREGELEN

Er zijn inmiddels een aantal maatregelen genomen op het sportpark. Gebleken is dat de maatregelen nog niet voldoende bekend zijn. Daarom willen we middels deze nieuwsbrief de maatregelen en een aantal regels op het sportpark nog eens extra verduidelijken.

1. Houd rekening met elkaar en hou je aan de 1,5 meter afstand. Ook buiten de kantine en kleedkamers, op het terras en langs de velden.
  1. Bij binnenkomst in de kantine staan een aantal producten om je handen te desinfecteren. We willen jullie vragen de producten te gebruiken bij binnenkomst.
  1. We zijn verplicht om de bezoekers van de kantine te vragen om contactgegevens achter te laten in verband met contactonderzoek. Bij de ingang van de kantine liggen briefjes. We vragen elke bezoeker dit in te vullen en in de daarvoor bestemde brievenbus te stoppen.
  1. In de kantine geldt eenrichtingsverkeer; via de “hoofdingang” gaat u naar binnen. Bij de bar kunt u uw bestelling plaatsen, indien u wilt zitten en er zijn zitplaatsen dan is dat toegestaan, zijn er geen zitplaatsen meer, dan dient u naar buiten te gaan via de deuren naar het terras. Mocht u het toilet willen gebruiken dan dient u via de hoofdingang naar binnen te gaan en de kantine via de terrasdeuren te verlaten.
  1. Het verplaatsen van meubilair is niet toegestaan.
  1. Betaal zoveel mogelijk met de pinpas.
  1. Douchen is inmiddels weer toegestaan. Echter merken we dat het moeilijk is om de afstand van 1,5 meter in de doucheruimte te organiseren. We hebben ervoor gekozen om voorlopig de jeugdspelers thuis te laten douchen. Mochten senioren wel willen douchen dan maximaal met 2 personen in de doucheruimte. De middelste douche blijft vrij.
  1. Neem een eigen bidon (voorzien van naam) mee naar het veld en gebruik ook alleen je eigen bidon.
  1. De jeugdspelers krijgen het tenue mee naar huis, zodat men zich thuis kan omkleden. Dit betekent ook dat er thuis gewassen moet worden. De kleding mag maximaal op 40˚C gewassen worden, geen wasverzachter gebruiken, niet in de droger en het shirt graag binnenstebuiten keren.

Zodra er vanuit de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd worden die aanpassingen vragen van de bovenstaande regels dan berichten we jullie hierover.

Wij willen als bestuur liever niet als politieagenten fungeren en vertrouwen erop dat onze leden zich aan deze regels zullen houden. Voor bezoekers van onze club zullen wij de regels ook duidelijk maken middels posters die zullen worden opgehangen.

Even ter informatie; indien er controle komt (en die kans is groot) en wij voldoen niet aan de wettelijke eisen, dan krijgen wij als club een boete (€ 4000), maar ook degene die zich niet aan de regels houdt kan worden beboet. Door de coronacrisis is het financieel zwaar genoeg en een boete van € 4000 kunnen wij ons gewoonweg niet veroorloven. Dat is overigens naast het feit dat wij ons gewoon aan de regels willen houden om besmetting te proberen te voorkomen.

Wij hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan en dat alles snel weer is zoals we gewend waren voor de Corona-crisis.

We wensen jullie allemaal een sportief en gezond seizoen toe.

Het hoofd- en jeugdbestuur v.v. Bargeres

De reacties zijn gesloten.