Scheidsrechter bij Bargeres

24 november 2017 Nieuws, Scheidsrechters

Eigenlijk is bij de veel clubs het hele gebeuren om de scheidsrechter een sluitpost. Zoiets als in de trend van “oh ja, dat moet ook nog”. Op zich heel logisch, we komen naar de Brinkenhalte om naar voetbal te kijken. En die ene man in het  (meestal) zwart die ergens op het veld loopt heeft er toch nooit verstand van. Ook bij ons “vv Bargeres” was dit zo.

Sinds kort zijn we met een aantal clubs in Emmen bezig om een samenwerkingsverband aan te gaan op scheidsrechtersgebied. In nauwe samenspraak met de COVS-HZOD (de scheidsrechtersvereniging van ZO Drenthe) zijn we bezig een convenant op te stellen. In deze samenwerking willen we gezamenlijk scheidsrechters opleiden en uitlenen aan elkaar. Hiervoor worden er aan de club een aantal spelregels gesteld. Een paar van die regels zijn dat er een scheidsrechtercommissie is, dat er een aantal scheidsrechtersbegeleiders zijn, en dat er een scheidsrechtercoördinator is.

Tot voor kort hadden we alleen de coördinator, een taak die door Gerda van der Gaag nog altijd heel goed word uitgevoerd. Sinds vorige week is de club 2 echte scheidsrechterbegeleiders rijker, namelijk Harold Bakker en ik. En samen met Rik Bloemink en Erwin Kocks hebben we dan ook een heuse commissie voor de scheidsrechters in het leven geroepen.

Het is vanaf dit punt nog maar een kleine stap naar het officiële KNVB/ARAG-certificaat. Dit is een keurmerk waarop de club trots zou mogen zijn. Dit is dan ook ons volgend streven.

1 december willen we in ieder geval met alle scheidsrechters en de commissie bij elkaar komen. Mocht u als ouder of lid een actieve bijdrage aan de arbitrage binnen Bargeres willen geven, hetzij als scheidsrechter of als scheidsrechterbegeleider, mag u met ondergetekende contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Eddie Gozefoort