Bargeres blijft ook tegen Raptim winnen

30 september 2013 1e elftal

Bargeres heeft in Coevorden voor de derde maal op rij het maximaal aantal punten binnen gehaald. Raptim had het betere van het spel en was met name in de beginfase duidelijk de betere ploeg. Bargeres had de beste kansen en was nog het dichtst bij een openingstreffer in de eerste helft. Het was de verdienste van de verdediging van Bargeres onder leiding van Rob Stiekema en de verdedigers Rik Zinnemers, Frank Smalbil en vooral de prima spelende Leon de Labije dat Raptim nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam. Na 9 minuten schoot Raptim uit een vrije trap het eerste doelpunt binnen. Scheidsrechter  Johan Wever uit Meppel had echter al vanaf het begin van de overtreding met zijn linker hand duidelijk aangegeven dat het een indirecte vrije trap betrof. Geen enkele speler, zowel van Bargeres alsmede van Raptim, had dit duidelijke gebaar gezien en vandaar dat keeper Melvin de Vroet zich in de rust nog afvroeg waarom de goal was afgekeurd. Raptim overheerste maar Bargeres had in de eerste helft twee goede kansen op de voorsprong. Reinier Visser bediende vanaf links broer Jorrit Visser. Visser miste echter voor een uitgespeelde keeper Lennart Conen van Raptim. Even later probeerde Reinier Visser het vanaf de rand 16 meter . Zijn lopje verdween op de binnenkant van de paal en kwam pardoes in de handen van keeper Lennart Conen. Raptim kwam op dat moment goed weg. Echt gevaarlijk werd het verder nauwelijks voor beide keepers. Een schot van Stef Wubbema ging naast het doel van Bargeres keeper Melvin de Vroet. Op slag van rust moest in een scrimmage Frank Smalbil de bal tot corner verwerken om verder gevaar te voorkomen.

Na de rust had Bargeres de wind in de rug en kon het wat meer naar voren spelen. De kansen waren aan beide kanten schaars en zo kwam dan ook de enigste treffer uit een dood spelmoment. Patrick Schuttrups mocht vanaf rechts een vrije trap nemen. De bal ging over de defensie maar ook voorbij keeper Lennart Conen. Raptim was aangeslagen maar probeerde de druk op de Bargeres defensie op te voeren. In de slotfase kwamen daardoor nog 2 goede kansen op de gelijkmaker. Stef Wubbema werd vrij voor keeper Melvin de Vroet gezet maar zag zijn schot ruim over gaan. Even later leek Patrick Fonville alsnog te scoren nadat hij keeper de Vroet had gepasseerd maar Frank Smalbil wist op de doellijn alsnog redding te brengen.

Daar waar een gelijk spel gerechtvaardigd was, ging Bargeres alsnog met de overwinning aan de haal. Bargeres heeft daarmee de volle winst uit de 3 gespeelde wedstrijden en staat op een  gedeelde tweede plaats. Stadskanaal, merkwaardig genoeg de ploeg zonder punten, komt volgende week op bezoek bij Bargeres.

 

Doelpunten: Patrick Schuttrups, 0 – 1 (68)

Gele kaarten: Bargeres, Rik Zinnemers, Joost Trip. Raptim: Patrick Fonville

Arjen Visser

 

Plaats een reactie

De reacties zijn gesloten.

Bezoekadres: Sportpark Easy Fit Emmen - Brinkenhalte 10 A - 7812 HX Emmen