Bargeres geeft in tien minuten duel tegen Raptim uit handen

22 september 2014 1e elftal

De eerste helft zag er nog zo goed uit met een 2 – 0 voorsprong en op slag van rust een onnodig tegendoelpunt waardoor de ruststand werd bereikt met een 2 – 1 voorsprong voor Bargeres. Het tegendoelpunt op slag van rust gaf Raptim wel weer moed en de tweede helft was dan ook voor de gasten uit Coevorden. De druk op de defensie van Bargeres werd steeds groter en tussen de 74ste en 80ste minuut was Bargeres de weg helemaal kwijt en wisten de gasten 4 keer te scoren. Een domper op een leuke wedstrijd waarbij vooral de noodzakelijke omzettingen die trainer Peter Timmer had moeten doen vanwege blessureleed opvallend goed uitpakten. Zo leverden de ‘nieuwelingen’ Peter Rahder, op de rechtsback positie, Joey de Vroet, op het middenveld, en met name Vincent Beukers als A1 junior een prima prestatie.

door Arjen Visser

Raptim begon slordig aan het duel en Bargeres toonde een grote inzet. Het eerste doelpunt was typerend voor de situatie. Een vrije trap van Patrick Schuttrups in de 3de minuut kon door de volledig vrij staande Gilles Jan Kalter worden binnen gekopt, 1 – 0. De spitsen Robert Mulder en de prima spelende A-junior Fabian Greve waren echter wel een kwelling voor de defensie van Bargeres. Voortdurend werd Robert Mulder aangespeeld en de balvaste spits wist bijna altijd wel een opkomende mede speler te vinden waaruit gevaar werd gesticht. Zo kwam Greve vrij voor keeper Melvin de Vroet maar de Vroet wist een doelpunt te voorkomen.

Bargeres speelde goed in deze eerste helft. Een vrije trap van Reinier Visser op 25 meter afstand werd miraculeus uit de rechter bovenhoek gehaald door keeper Sander Bunskoek. Bargeres werd in tussentijd met nog meer blessureleed geconfronteerd. Na 15 minuten moest ook middenvelder Patrick Schuttrups het veld verlaten met een liesblessure en werd vervangen door Rutger Neef. Het was wel deze invaller die aan de basis stond van de 2 – 0. Een teruggelegde bal door Neef werd diagonaal binnen geschoten door Reinier Visser, 2 – 0. Bargeres leek op rozen te zitten en Raptim was even de weg kwijt. In de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten toch nog terug. In eerste instantie leverde een terug gelegde bal van Lars Meppelink een fraaie kans op voor Arnold Malkus maar hij schoot net naast. In de blessuretijd van de eerste helft was het wel raak voor de aansluitingstreffer. Een op het eerste gezicht onschuldige bal leek over de achterlijn te gaan maar werd alsnog voor gebracht door Lars Meppelink waarna Fabian Greve eenvoudig de 2 – 1 kon binnen schieten. Een foutje in de Bargeres defensie op een slecht moment in de wedstrijd.

Gelijke hoogte

Na de rust begon Raptim aan een offensief en Bargeres kon het afjagen conditioneel niet meer opbrengen en werd terug gedrongen op eigen helft. Lang leek de situatie beheersbaar maar het werd steeds hectischer voor het doel van Melvin de Vroet. In de 74ste minuut kwam Raptim op gelijke hoogte . Uit een voorzet van Arjen Jansen kon Robert Mulder de 2 – 2 binnen koppen. Een minuut later mocht Niels Assen van rechts vrij oprukken en zijn voorzet werd door Reinier Visser in eigen doel gewerkt, 2 – 3.

Het leed was voor Bargeres nog niet geleden want in de 80ste minuut kon Robert Mulder zijn 2de treffer binnen tikken, 2 – 4 en 2 minuten later mocht Fabian Greve na goed voorbereidend werk van Robert Mulder de 2 – 5 binnen koppen. Bargeres was verslagen en Raptim vierde feest. In 10 minuten verliezen geeft te denken en dat was niet de eerste keer in de competitie. Blessureleed is zeker een reden en het prima optreden van de ‘nieuwelingen ’geeft zeker mogelijkheden voor trainer Peter Timmer in de nabije toekomst. Scheidsrechter Peter Lemmen uit Assen floot een prima wedstrijd en had in dit sportieve duel 2 gele kaarten nodig.

Doelpunten:
Bargeres: Gilles Jan Kalter (3), Reinier Visser (25).
Raptim: Fabian Greve (45, 82), Robert Mulder (74, 80), Reinier Visser (e.d. 75)

Gele kaarten:
Bargeres: Pascal de Sevren Jacquet
Raptim: Berjan Sewuster

Plaats een reactie

De reacties zijn gesloten.

Nieuws archief

[jQuery Archive List]

Agenda

    Er zijn op dit moment geen agendapunten.

Bezoekadres: Sportpark Easy Fit Emmen - Brinkenhalte 10 A - 7812 HX Emmen