Oranje Zwart zorgt voor stunt tegen Bargeres

20 oktober 2014 1e elftal

Met een 1 – 3 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht in Wanneperveen. De 5e klasser leek niet opgewassen tegen de 3e klasser uit Emmen. Maar zoals zo vaak stroopte de thuisclub in de tweede helft nog even de mouwen op en in een tijdsbestek van 8(!) minuten was de wedstrijd gekanteld naar 4 – 3 voor de thuisclub. Bargeres had nog voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken en na de 4 – 4 leek alsnog de wedstrijd in het voordeel van de Emmenaren uit te pakken. Uiteindelijk moesten er penalty’s aan te pas komen en daarin bleek Oranje Zwart na 4 penalty’s de winnaar. Bargeres is daarmee uit de beker maar nog belangrijker het zelfvertrouwen is verder gezakt en dit was een mooie gelegenheid om dat weer eens op te poetsen.

door Arjen Visser

Al na 8 minuten mocht Bargeres een penalty nemen nadat Rutger Neef hard onderuit gehaald werd in de 16 meter. Scheidsrechter R. Vree Egberts was wel erg mild om de gele kaart achterwege te laten. Wouter Huizing schoot de penalty onberispelijk binnen, 0 – 1. Bargeres combineerde verder en in de 21ste minuut kwam de 0 – 2 al op het scorebord nadat links back Peter Murris zijn eigen keeper passeerde en de bal op de lijn alsnog door Gilles Jan Kalter werd binnen geschoten. Het leek een mooie middag te worden voor het team uit Emmen maar een mooie combinatie van Oranje Zwart werd fraai afgerond door Jarno Stoter, 1 – 2. Op slag van rust kwam Bargeres op 1 – 3 nadat Gilles Jan Kalter in de breedte werd aangespeeld, zich zelf vrij speelde en keeper Marcel Petter van de thuisclub kansloos liet.

Onterechte corner

In de tweede helft leek Bargeres in eerste instantie de voorsprong te vergroten. Echter de bekende zwakke minuten ging de ploeg uit Emmen weer parten spelen. In de 52ste minuut mocht verdediger Rick van Vianen geheel vrijstaand uit een corner, onterecht gegeven door scheidsrechter Vree Egberts, van Mike Stoter vrij inkoppen, 2 – 3. Dit gaf de thuisclub weer moed en de duels werden feller. Exact 3 minuten later lag de gelijkmaker al achter keeper Melvin de Vroet van Bargeres. Uitverdedigen van Labije werd geblokkeerd door een speler van Oranje Zwart en de voorzet die vervolgens volgde werd door Levi Van Dalen binnen geschoten, 3 – 3. Niet te geloven maar in de 60ste (!) minuut lag de 4 – 3 erin. Jarno Stoter speelde Rutger Neef uit en schoot de 4 – 3 binnen. In een tijdsbestek van 8 minuten was Bargeres van een 1-3 voorsprong naar een 4-3 achterstand gegaan. Het zegt veel over het zelfvertrouwen van het team in deze fase van de competitie. Toch was er eigenlijk niets aan de hand want Bargeres had nog 30 minuten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar zoals zo vaak in een dergelijke wedstrijd mocht de bal niet meer in het doel van de thuisclub. Hidde Rog kreeg een uitstekende mogelijkheid na terug leggen van Rutger Neef maar via een been van een verdediger ging de bal tot corner. Een kopbal van Hidde Rog werd vervolgens van de lijn gehaald. Uiteindelijk scoorde Hidde Rog nog de 4 – 4 in de 68ste minuut uit een scrimmage in de 16 meter. Rik Zinnemers probeerde in de slotfase nog uit een vrije trap de overwinning binnen te schieten maar keeper Marcel Petter wist de bal net uit de hoek te plukken en tot corner te verwerken.

Tevreden thuisclub

Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing brengen en daarin bleek de thuisclub zeer effectief. Na 4 penalty’s had Bargeres er inmiddels 2 gemist en de thuisclub de volle score binnen gehaald. Daarmee kwam voor Bargeres een onverwacht verlies tot stand en was de thuisclub bijzonder tevreden met het bereikte resultaat.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Musselkanaal. Hopelijk kan Bargeres dan weer beschikken over een aantal basisspelers dat terug komt uit de ziekenboeg. Tenslotte ieder nadeel heeft zijn voordeel zei ooit een bekende voetballer. De jeugdspelers Vincent Beukema, Peter Rahder, Buddy Wagner, Rutger Neef, Ramon Teuben en sinds vandaag de B-junior Rik Boer lieten een prima indruk achter en haalden stuk voor stuk een ruime voldoende. De toekomst ziet er dus best rooskleurig uit.

Doelpunten:
Oranje Zwart: Jarno Stoter (25, 60), Rick van Vianen (53), Levi van Dalen (55),
Bargeres: Wouter Huizing (8), Gilles Jan Kalter (21, 40), Hidde Rog (68)

Rode kaart:
Oranje Zwart: Dennis Hoorn (2x geel)

Gele kaarten:
Oranje Zwart: Björn Vredenburg
Bargeres: Leon de Labije, Rik Zinnemers

Er zijn 3 reacties geplaatst

 1. Te hard getraind in de voorbereiding. Geen periodisering. Geen juiste arbeid-rustverhouding en een groep met slechte barometer. Hopen dat het nog te repareren is.

  richard, 20 oktober 2014 om 13:12 uur

 2. Ik heb niet de kennis van jou Richard, maar zou dat het zijn? Ik weet niet waarop je het baseert, vernomen van spelers? Ik heb vernomen dat er sinds het trainen op het veld weer de nodige blessures zijn bijgekomen, waaronder liesblessures. Hoor veel geklaag over het ‘veld’.

  Hoop zelf binnenkort weer op het veld te staan, kan ik het persoonlijk beoordelen ;).

  Jasper, 20 oktober 2014 om 13:26 uur

 3. Heb wel een en ander vernomen van enkele spelers. Bij deze blessuregolf moet je zowieso naar arbeid rust verhouding kijken en natuurlijk ook naar omgaan met overbelasting etc. Signalen opvangen dus. Ik hoop dat het goed komt Jasper. Altijd nog een beetje mijn vrienden en club natuurlijk. Good luck !

  richard, 20 oktober 2014 om 22:02 uur

De reacties zijn gesloten.

Nieuws archief

[jQuery Archive List]

Agenda

  Er zijn op dit moment geen agendapunten.

Bezoekadres: Sportpark Easy Fit Emmen - Brinkenhalte 10 A - 7812 HX Emmen