Beker Finale JO15-1 Joure

02 juni 2018 JO15-1

Vandaag is het dan eindelijk zover. 2 Juni 2018, de dag van de finale. Met een bus geregeld als vervoer zowel voor de spelers als onze trouwe fans vertrokken we met z’n allen naar Joure.

Eenmaal aangekomen op locatie bedacht de busschauffeur zich geen moment en besloot om de bus op de weg stil te zetten om de spelers en staff er alvast uit te laten. Met eigenlijk veel te weinig tijd racede we met zn allen naar de kleedkamers toe. “Binnen 10 minuten staan jullie klaar!” Werd meteen bij binnenkomst aan de jongens mede gedeeld.

10 minuten later zaten de heren dan ook al netjes klaar en werd er nog eventjes goed gebabbeld. “We zijn hier niet voor niks heengekomen en we gaan ook niet met lege handen naar huis.” Na nog even het één en ander besproken te hebben gingen de jongens vol met goede moed de kleedkamers uit. Met nog 10 minuten op de klok tot het begin van de wedstrijd nog even een snelle en korte warming up om ons gereed te maken.

En toen was het dan eindelijk zover. Nog even snel de pasjes controleren en tijd om uit de startblokken te schieten!

Met alle 22 spelers op het veld nog vol met spanning begonnen we goed aan de eerste helft. Meerdere kansen voor Bargeres , maar de bal wilde er helaas niet in.. Toen werden de zenuwen al wat minder en Opende kwam ook tot kansen. Met de wedstrijd die gelijk op liep tussen de 2 teams kwam Opende ineens op voorsprong. Met hun snelle voorhoedespelers wist er eentje zich langs  onze verdedigers te wurmen. Achterlijn opzoeken en voorgeven. Een strakke voorzet over de grond en netjes binnen getikt door de tegenstanders. 0-1 voor Opende. Met de koppies wat omlaag weer verder gegaan met de wedstrijd. Niet veel later krijgt onze laatste man en tevens aanvoerder Max een duwtje in zijn rug terwijl hij een hoge bal probeerde te controleren. Hij steekt zn hand omhoog en raakt de bal, probeert dit nog recht te praten bij de scheidsrechter maar helaas een gele kaart en 10 minuten uit het veld. Michiel verplaatst van linksbuiten naar laatste man en de wedstrijd verder gespeeld. Opende wist goed gebruik te maken van het overtal en al kort daarna werd het 0-2. De snelle en kleine rechtsbuiten wist zich er weer langs te werken en probeerde het dit keer zelf. Na een knappe redding van onze keeper Bart kwam de bal uit de rebound in een andere speler zijn voeten en wist deze bal in het doel te werken. De irritatie begon er bij de spelers behoorlijk in te raken en helaas kwamen we voetballend met 10 man er maar niet uit. Op een gegeven moment kwam Opende er weer door, en deze werd snel afgestopt. Helaas met een overtreding vlak voor de 16 meter van onze keeper. Prima plek om hem in één keer te nemen. De bal word genomen, een hoge bal over onze verdedigers heen die even niet opletten en zo ineens erachter komen dat er een klein spelertje van Opende achter hun langs is gekropen. Hij neemt de bal aan, draait zich om en ook deze kans werd tussen de palen afgewerkt. 0-3 achter en niet veel later kwam het fluitsignaal. Met een 0-3 achterstand de rust in, een uitzichtloze tweede helft zou je denken..

Met de staart tussen de benen leek de tocht naar de kleedkamer eindeloos. Hoe gaan we dit oplossen, en valt dit uberhaupt nog wel op te lossen? Daar zaten we dan, in de kleedkamers met zn allen met nog een piepklein sprankeltje hoop. Na het één en ander naar en over elkaar gezeurd te hebben werden de monden gesnoerd. Er moest weer pit in komen, en gelukkig wist onze leider Leon de jongens weer een beetje op te winden. “We hebben tegen betere tegenstanders gevoetbald dan dit, en die hebben we ook gewonnen. 3 stomme doelpunten omdat we onze mannetjes laten lopen en daarom tegen een achterstand van 0-3 aankijken. Als de 1-3 valt zullen ze al een schok krijgen en bij 2-3 of 3-3 zie je ze niet meer terug. Koppen erbij en winnen deze pot!” Na nog enkele kleine aanpassingen in de opstellingen was het tijd om ons te bewijzen. Met goede moed en weer wat extra energie gingen we dan weer het veld op.

De 2e helft gaat beginnen, de spelers staan er klaar voor. Gaan we het onmogelijke waarmaken of eindigd de race naar de beker op deze manier? Het fluitsignaal klinkt, we kunnen weer! Met opgeheven koppies en stuk beter voetbal begonnen we aan de 2e helft. Achterin stond het beter, en de rest van het veld liet ook niet te wensen over. Nogsteeds niet op ons best, maar toch veel beter voetbal. Iets wat de tegenstander niet verwacht had. Met alle spelers iets aanvallender ingesteld en de wil om te winnen kwamen er dus ook steeds meer kansen. Na toch een paar keer de kans op een doelpunt geproefd te hebben gingen we door. Een mislukte aanval vanaf links, en een corner voor ons. Juliën achter de bal, klaar om hem voor het doel te gooien. Met een mooie boog komt de bal op buikhoogte bij Max en die weet de bal vakkundig met zijn linker chocoladebeen in het doel te werken. GOAAAAAL, 1-3! Opluchting na het eerste doelpunt, en tijd om deze pot maar eens even een flinke twist te geven. Opende kreeg steeds minder ruimte om te voetballen en zo kregen wij steeds meer controle over het spel. Een mooie dieptepass naar de buitenkant en de speler van Opende die de bal snel over zijn eigen achterlijn werkt. Weer een corner, dit keer vanaf de andere kant. Juliën weer achter de bal, klaar om de bal weer voor het doel te schieten. Het leek op een rare corner, de bal ging rechtuit naar voren. De keeper probeert hem te pakken, maar kan hem niet klemmen. Zonder pardon gooit Max zijn hoofd ertegenaan en van schrik lukt het de keeper niet meer om de bal te controleren. Met nog alles proberende om de bal uit het doel te werken slaagt de keeper er helaas niet in en valt de bal in het doel. Weer een doelpunt! 2-3 met nog ongeveer 10 minuten op de klok. Opende gaf niet op, en probeerde telkens via hun buitenspelers de bal voorin te krijgen. Maar telkens afgestopt door de verdediging en goed terugkomende middenvelders. Met een diepe bal naar de linkerkant van het veld wist Opende er nog een keer door te komen. Helaas voor hun stond er nog iemand tussen maar kwamen ze er toch nog langs. Bart, onze keeper trok een sprint uit het doel en werkte de bal net voordat de tegenstander erbij kon naar buiten. Hij liep weer terug naar zijn doelgebied maar besloot uiteindelijk te gaan liggen. Vermoedelijk geraakt door de tegenstander. Na een kleine woordenwisseling werd er een speler van Opende met geel vanaf gestuurd. Dit is het moment! De aansluitingstreffer is gemaakt en nu staan ZIJ met een man minder. Spits van de tegenstander eraf, dus kon één van onze centraal verdedigers wat meer meevoetballen. Onze laatste man Emanuel zette een mooie individuele actie neer maar werd vlak voor de zestien meter van de tegenpartij neergehaald. Vrije bal en max erachter. Hij zet een paar stappen terug en schiet de bal in een mooie boog het doel in. GOAAAAAL 3-3!!!!! De ontlading was er dan ook, veel gejuich vanaf de zijkant en alle spelers en staff volledig uit hun plaat. De laatste minuten zijn in zicht en Leon was alvast een lijstje aan het maken voor de penalty shoot-out. Maar dan, een actie van Max die werd neergehaald en Michiel die de bal op kon pakken maar ook van de bal werd gezet. Vrije bal, nu wat verder weg. Michiel neemt plaats achter de bal en kreeg vanaf de duck out geroepen dat hij hem nemen moet. Max loopt erheen en eist hem alsnog op. Vol spanning staat iedereen te wachten. Dit is het moment om de wedstrijd op slot te zetten. Max maakt zich klaar, neemt een aanloop en schiet hem in een mooie curve recht boven het hoofd van de keeper die deze bal niet verwachtte. GOAAAAAL, 4-3!!! Iedereen vliegt elkaar in de armen, we hebben het onmogelijke waargemaakt! Terwijl de jongens van Opende op de grond zakken en weten dat het over is word de wedstrijd rustig uitgespeeld. Met zn 5en achterin en deze laatste minuten afmaken. Niet veel later is dan eindelijk het verlossende fluitsignaal.

Alle staff en spelers rennen het veld op juichend en springend. We hebben het gedaan, het is ons gelukt! Met een 0-3 achterstand toch met 4-3 winnen. Tijd om een feestje te bouwen!

Toppers, ik denk dat ik dit zeg namens iedereen. We zijn trots op jullie, jullie hebben je bewezen vandaag en een klasse pot gespeeld. Dit was dik verdiend en allemaal dankzij jullie zelf!!

Ook de ouders, opa’s en oma’s, fans, busschauffeur, scheidsrechters en de organisatie van de finale bedankt. Het was een leuke dag en alles was goed geregeld. Ik dank jullie allemaal voor deze ervaring!

– Een hele trotse trainer!

Er zijn 2 reacties geplaatst

1. Jongens van harte gefeliciteerd met deze top prestatie 3-0 achter en dan nog als winnaar boven komen drijven geeft aan dat jullie over een uitstekende wilskracht en prestatiedrang beschikken. BARGERES is door jullie weer positief op de kaart gezet . Klasse heren.